8.9 Vuohijärvi

Jossakin määrin alkanut tyhjänveto Saimaalla kyllästyttämään, ja pakko oli lähteä vähän "merta edemmäs" kalaan. Tässä tapauksessa Valkealan Vuohijärvelle, jonne kotipihasta matkaa kertyi noin 100km.7 aikoihin oltiin rannassa, roippeet veneeseen ja vesille. Tuuli oli kohtalaista lännensuuntaista, ehkä 6ms. Myötätuuleen laskettiin raksit vetoon ja ei muutakuin penkkoja etsimään ja kiertelemään. Parin ensimmäisen tunnin aikana vapauteltiin 2 alle 50cm järvilohta.

Noin puolenpäivän aikoihin takilan ylimmästä lähti ja kovaa, arvuuteltiin jo että ennätyskala olisi tulossa. No, kala väsyi parin syöksyn jälkeen ja kelattii veneeseen n 63cm taimen. Taimenelle kelpasi päivän "jokeri": AS koko kromi ja Batrix kumikala, kaikissa muissa oli vedossa salakka.

15min tästä pakitti uloin plaanari heti syötinvaihdon jälkeen. Kevyen tuntuisesti kelailin "alamittaa" veneeseen, mutta peräporeessa alkoikin yllättävän tiukasti tulemaan vastusta, ja jouduttiin turvautumaan haaviinkin. Vähän alle 60cm taimen päätyi kylmälaukun pohjalle. Yellow Splatter kromi as 50gr painon takaa.

Tunti tämän jälkeen reilu TODELLA pulska 55cm taimen vapautettiin veneen vieressä. Kirkas salsa niskavedolla 100gr painolla antoi tämän. Siinä olikin päivän tapahtumat.Ei voi olla kun tyytyväinen päivän saldoon. Mukavasti tapahtumia, vaikka tuuli vähän välillä olikin inhottava. Tänne vielä pitää palata.

Päivän saldoa:
Uistelua 9h
Kalatapahtumat:
63cm 2,5kg suolistettuna taimen, vähän alle 60cm taimen
Tuulinen keli, länsituulta aamusta n.6ms iltapäivästä n.8-10ms
Veden lämpö. 16c
Polttoainetta meni:
Autolla dieseliä 24l
Veneellä bensaa: 13l
Lupaan: 5e per nokka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.