9 - 11.10 Vuohijärvi

Parin lupaavan reissun jälkeen varattiin kavereiden kanssa Vuohijärveltä viikonlopuksi mökki, ja reissun aiheena luonnollisesti lohenuistelu.

Perjantaina 14 maissa Ekin kanssa lähdettiin koevetoja tekemään järven pohjoispäähän. Satunnaisia parvia oli siellätäällä, mutta mitään huimia syöttikalaparvia ei löytynyt sitten mistään. Illan saldoksi jäi alamitan vapautus. Uistelua noin. 5,5h.

Lauantaina 8.00 vesillä ja taas uistimet vetoon melko pohjoispäästä. Siitä kaarrellen kohti etelään parvia etsien. Alamittoja sai vapautella melko reilusti päivän mittaan. Puolenpäivän jälkeen oltiin noin järven puolivälissä, ja syötit vaihdeltiin pikkuhiljaa. 14 maissa toisiksi uloin plaanari otti kovan pakituksen, ja pienen härdellin päätteeksi haavittiin mukava ruokakala 61cm ja 2500gr. Painoa siimassa oli 50gr. Tämä jäi päivän ainoaksi tapahtumaksi. Uistelutunteja tuli noin 11h.Sunnuntaina 8.30 vesillä pienien pakkasongelmien jälkeen. Tänään kyydissä oli Mikko. Taas melko pohjoisesta laskettiin raksit vetoon ja puhuttiin, että taivoite olisi 14 jälkeen olla busterin keula kohti eteläpään penkkoja. Aamupäivästä parit alamitat vapauteltiin, ja sitten suunnattiin kohti etelää.14 jälkeen ajauduttiin hieman odotettua matalampaan mitä odotettiin, ja matalan jälkeen uloin plaanari teki hitaan pakituksen. 90% varmuulla ristittiin pakituksen aiheuttaja haueksi, ja Mikko raaoin ottein pumppasi kalaa kohti venettä. Noin 10m ennen nostokoukun heilautusta jouduttiin hieman lajimääritystä korjaamaan kun huomattiin, että helvetinmoinen lohi molskahti veneen takana. Nostokoukku syrjään ja haavia hieman lähemmäs. Kala tuli TODELLA rauhallisesti ihan viime metreille. Lohet tuntien jarrut löysälle, ja ihmeteltiin. Tietenkään ei takilavapoja eikä edes peräporetta oltu siivottu takanta pois kun haukihan siellä oli kiinni, tässä vaiheessa se oli jo myöhäistä. Pari ripeää syöksyä, ja puukon heilautusta myöhemmin haavittiin 72cm 4600gr järvilohi, ja päivä oli pelastettu. Pienet siimasotkut kala ehti aiheuttaa, kun pitkin takilavapoja surffaili, kun kala oli haavissa niin taisi 4 huppua olla yhteensä haavin sisällä. No pääasia että siellä oli myös mainio lohi.Päivälle tuli noin 9 uistelutuntia.

Samalla myös kauden tavoite tuli rikottua, eli 70cm lohikala. Loppukauden voikin vedellä rauhassa, ja mietiskellä millaisen tavoitteen ensikaudelle asettaisi. Olisikohan se sitten 5kg järvilohi.... saa nähdä :)

Kiitokset pojille mahtavasta lohireissusta, ensivuonna uusiksi!

Reissun yhteenveto:
Uistelua: n. 25h
Kalat: 61cm 2,5kg ja 72cm 4,6kg
Palanutta bensaa: 41l

2 kommenttia:

  1. Onnittelut kelpo saaliista. Sattuuko olemaan tietoa hyvistä leiriytymispaikoista tuolla Vuohijärvellä?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, majoittauduimme Hietasen lomamökkien mökkiin. Voin suositella!

    http://www.hietasenlomamokit.fi/index.php

    VastaaPoista

Kommentoi.