Loppusanat uistelukaudelle 2009

Nythän se olisi aika niitata uistelukausi 2009 pakettiin. Säätiedoitukset lupailee 5 päivälle yli 12 asteen pakkasia, niin varmasti alkaa jo Suur-saimaankin selät jäätymään.

Kausihan oli minulle ensimmäinen, kun lohta toississani uistelin, eli luokittelisin itseni täysin aloittelijaksi. Raksikalastuksesta ennen alkavaa kautta oli kokemusta yhden reissun verran. Siinä oli kauden lähtökohdat ja vähän ollaan kaudenmittaan eteenpäin menty, ainankin omasta mielestäni. Aloittelijana itseäni pidän vielä kuitenkin.

Uistelutunteja tuli lohen perässä 394 h, ja siihen päälle noin 100h ahvenen / kuhan uistelua mökkeilyn ohessa, eli vesillä on viihdytty ihan mukavasti. Ennen kautta asetin itselleni tavoitteeksi 70cm lohikalan saamisen. Tämä tavoite täyttyikin alkusyksystä Vuohijärvellä 72cm 4,6kg järvilohella. Saimaalla en harmikseni onnistunut 70cm ylittämään, lähimmäksi pääsin alkusyksyn 3,8 / 68cm lohella.

Kuitenkin pitää olla tyytyväinen kauteen, paljon opin uutta ja tutustuin mahtaviin persooniin uistelun yhteydessä. Todella hienoa, että vanhat tekijät jaksoivat jakaa vinkkejä ja ottipaikkoja aloittelijalle, jolla pallo oli välillä hukassa todella pahasti.

Kevät ja kesä oli melkoisen vaikeaa aikaa, ja kaloja todella harvakseltaan veneeseen nousi. Onneksi syksyllä sitten alkoi onnistumisprosentti paranemaan, ja kalat löytymään. Johtuneeko siitä että alkoi ottipaikat hahmottumaan, vai eikö alueella yksinkertaisesti ollut alkukesästä syövää kalaa. Vai vaikuttiko kenties tolkuton muikkukanta asiaan… Tiedä häntä, mutta aina on kiva spekuloida.

Alkukaudesta vedin 3 eri raksimerkkiä sekaisin, VK, AS ja Salsa. Loppukaudeksi luottomerkiksi valikoitui AS, enkä oikeastaan muita enään vetänytkään. Jotenkin vain sillä viritetyt uinnit miellytti silmää eniten.

Nyt alkaa pakastamaan jo niin lupaavasti, että pilkkikausi alkaa todennäköisesti tulevana viikonloppuna. Siirretään tavoitteet pilkkihommiin ja palataan uisteluun ensi keväänä. Sen verran ensikesän lohihommista, että tavoitteena on saada Saimaasta 70cm järvilohi. Sehän ei vielä tänävuonna tullut… :)

Tulen varmaan jotai satunnaisia pilkkiraporttejakin kirjoittelemaan, en kuitenkaan joka reissusta koska varmaan lähes päivittäin tulee jäällä käytyä. Kotoani on 1km loistaville pilkkipaikoille, niin tulee aina soppakalat haettua.

Voisin kuitenkin pilkkikaudelle jotain tavoitteita antaa. Ahvenelle se olkoon 1kg, ja hauelle jo 10 vuotta ollut tavoite, eli 10kg pilkkihauki. 9kg pintaan olevia olen saanut useampia, mutta se maaginen kymppi puuttuu… Toivottavasti tänä vuonna se tulisi.

Kuvassa ennätys pilkkihaukeni vuodelta 2001: 9,5kg


Lopuksi täytyy vielä sanoa suuri kiitos kaikille, jotka ovat mukana olleet ja vinkkejä antaneet! Taistelu jatkuu ensi kesänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.