19-21.6 Juhannus vesillä

Juhannukseksi sattui hyvät vapaat, ja olihan ne hyödynnettävä Saimaalla.

Torstai-iltana suunta kohti kesämökkiä 70 litraa bensaa takakontissa.

Syöttikalojen kanssa oli pieniä saatavuusongelmia, niin tiedossa on pellinvetoa koko juhannuksen... Ikäväkyllä.
Perjantaina aamuyöstä 3.00 lähtö kohti Suur-Saimaata. 4.00 Rojut vedessä, päivän kohdealue Sarviniemen yläpuoli. Vesi todella viileää ajankohtaan nähden, 11.2 keskimäärin jonkinlaisia syöttikalaparvia siellätäällä.

Pellinvedossa oli se etu, että päivän mittaan paljon suuremman alan sai haravoitua, niinpä tuli käytyä vähän uusissa paikoissa pyörimässä, laihoin tuloksin. Päivän saldoksi jäi 3 vapautettua alamittaa, joista yksikään ei ollut edes lähellä "pappimittaa". Aamupäivästä vedin ihan pintakalvosta, mutta alamittojen myötä lisäsin painotukset 30-125gr. Klo 13.30 pellit ylös, ja mökille paistamaan makkaraa.

Päivän saldoa:
Uistimet vedossa: 9,5h
Keli: Melko tuulinen, sadekuuroja
Bensaa paloi: 30 litraa
Saalis: 3 alamitan vapautusta

Lauantaina vieteltiin juhannusta, ja illalla vähän käytiin koittamassa kuhanvetoa, yksi kuha ja kasa reilun kokoisia ahvenia saatiin vaivanpalkaksi.Vetoa: 3h
Keli: Tuulista
Bensaa: 5l

Sunnuntai aamuna kello soi taas 3.00 ja lähtö Saimaalle lohen perään. 3.45 pellit vedossa. Tänään aloitin aivan Ilkonselän eteläpäästä vetämään kohti Sarviniemen pohjoispuolen selkiä. 6.00 ohitin Rastivirran, ja siitä Mäntysaarenselkä - Pajusaarenselkä akselililla pyörin. Ensimmäiset syöttiparvet löytyi vasta Rastivirrasta, koko Ilkon ja Jänkäsalon penkka oli aivan tyhjillään, jota ihmettelin suuresti. Selityskin sille löytyi kun kaverille asiaa ihmettelin.
- Kuulemma troolilla sitä hiulanneet ennen juhannusta. Se siitä paikasta sitten.Heti kun alkoi syöttiparvet löytymään, alkoi myös alamittojen juhlat, niitä tuli oikeasti reisaksi asti vaikka 60gr oli loppujenlopuksi pienin paino vedessä. Isoon kalaan ei saanut kontaktia tänäänkään. 15.00 pellit ylös ja mökille.

Saldoa:
Uistelua: 11,5h
Bensaa meni: 30l
Keli: Pientä tihkua aamusta, iltapäivästä aurinkoa ja peilityyntä.
Saalis: Alamittaa


Lauantaina tuli tälle kaudelle moottoriin 100h täyteen. Öljyt vaihtoon, vaikka melko kirkkaat olivat vieläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.