24.6. Saimaa

Taas kiireiden pakottamana lähes parin viikon tauko tullut uistelun "ykkösjuttuun".

Pieniä muutoksia tullut tehtyä edellisiin reissuihin verrattuna, tapsisiimat vaihtuivat 0,55mm:stä 0.45, Kamasanin NK-62 koukut saivat väistyä ohut lankaisempia tieltä, AS Niskavetoreiät laitettiin pannaan ja orkkis vetoreiät käyttöön. Lisäksi syötin laatu vaihtui pienestä kuoreesta isoon muikkuun. (Kiitos paikallisen kalastajan, jolta sain aivan huippulaatuisia syöttejä)

En tiedä onko näillä mitään merkitystä, mutta pakko ottaa "järeät aseet" käyttöön, kun niin pitkä tyhjä putki jo takanapäin.
Tänäänhän tulee olemaan se päivä, kun 100h tyhjänvetoa tulee täyteen 2010, ennen ensimmäistäkään mittalohta (60cm).

Aamulla 3.00 alkoi siirtymä kohti Suur-Saimaata. Keli oli aivan mahtava, peilityyni pinta ja aurinko lämmitti jo yöllä siihen malliin, että shortseissa tarkeni. Jo ennen viittä raksit olivat vedossa.
Päivän värivalikoima koostui kromihupuista huikean auringonpaisteen takia, vain parissa syvemmässä menevässä glow oli kokeena. Houkutuslevyjä oli myös vedossa melko runsaasti oman mittapuun mukaan eli parit takiloissa ja yhdet per puoli plaanareissa. Painotukset haravoivat 20-100gr välimaastoa. Pintavesikin oli jo ehtinyt melkein 20 asteiseksi (18,5c), joten odotin että päivän mittaan voi joutua painotuksia lisäämään alamittojen takia.

Aamupäivän pyörin Ilkonselällä erästä tuttua penkkaa hinkaten. Minkäänlaisia tapahtumia ei puoleenpäivään menessä paikka tarjonnut jolloin pakon edessä oli lähdettävä paikasta pohjoisemmille selille. Nimittäin Juhannuksen menoliikenne alkoi kiihtymään ja luottopenkka sattui olemaan juuri selaisella alueella mistä kaikki Lappeenrannnan suunnasta valuvat veneet ajavat läpi, turhauttavaa vaan kalastuksen sijasta keskittyä veneiden väistelyyn.
Eli pikainen pyyntöjen ylöskelaus ja siirtyminen 15km pohjoisemmaksi. Rastinvirran läpi uistelu olisi ollut suorastaan mahdotonta vallitsevan liikenteen takia.
Kaverin kanssa puhelimessa spekuloituamme saamattomuuttani, sain muutamia vinkkejä seuraavaa vetolinjaa varten. Näistä vinkeistä kiitos Markulle!

Selkeämmille vesille selvittyäni muutama tragedinen hupun vaihto ja uutta muikkua pyörimään. Valitsin laskulinjan niin, että muutamien joskus toimineiden penkkojen kärjet sattuivat kohdille.
Valinta osui tällä kertaa oikeaksi, ensimmäisen patin kohdalla 40gr painon takaa lähdettiin mittakalan vaatimalla voimalla ja kohta jo vuoden ensimmäiset kunnolliset hyppyshowt sai todeta veneen takana. Parin hypyn jälkeen kala rauhottui ja hissukseen kelailin veneen viereen (siimaa oli ulkona varmaan 100m tyynen kelin takia, niin tässä projektissa meni hetki). Normaalit takilasiimoihin syöksyt suoritettuaan kala päätyi haavin pohjalle ensimmäisellä koukkauksella.
Vuoden ensimmäinen mittalohi oli tosiasia. Ei mikään jättiläinen, mutta lohi kuitenkin stragediset mitat 63cm/2900gr. Syöttinä toimi n. 13cm muikku ja huppuna Kesosen maalaama AS. Tähän pysähtyi nollaputken laskuri, aikaa mittari näytti kalansaantihetkellä 103 tuntia eli maaginen raja kun rikkoutui niin samantien paukkui. :)
Myös samalla alueella pyörinyt kaveri tuntia myöhemmin taltutti 4,3kg järvilohen joten alueella tuntui kalaa olevan.

Loppupäivän sitten saikin vedellä rauhassa maisemia ihaillen, ei edes alamitat häirinneet koko päivänä ja ainut tapahtuma oli saatu mittakala.
17.00 maissa kelailin vermeet ylös ja suuhta kohti pientä-saimaata alkoi 40km siirtymän muodossa.

Paluumatkalla laskin Ilkonselällä 25 vastaantullutta matkavenettä, joten melko mahdotonta olisi ollut jatkaa uistelua aamuisella paikalla iltaan asti. Hyvä niin, että tuli paikkaa vaihdettua, sain sentään kalan. :)

Saldoa:
Vesillä: 14h
Keli: Peilityyni, aurinkoa tyhjältä taivaalta
Bensaa: 45 litraa
Saalis: 63cm / 2900gr järvilohi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.