7.6. Saimaa

Nihkeästi töiden puolesta ollut viimeaikoina vapaa-aikaa joten ikävä parin viikon tauko tuli lohenkalastukseen. Samalla ehti vähän miettimään mikä mennyt alkukaudesta pieleen, kun ei ole saalista tullut. Joten uusin eväin ja intoa pursuten alumiinipurkin keula kohti Kyläniemen sokkeloita.

Ajatuksena oli aamupäivän aikana vetää Ilkonselkä - Rastinvirta ja jos tapahtumia kuulu siirtyä iltapäiväksi "Pohjoisimmille selille".

Seitsemän maissa raksit olivat vedossa ja tuttua Jänkäsalon penkkaa valuin koht Kyläniemen kärkeä. Aamusta keli oli todella sateinen ja puuskainen tuuli häiritsi raksien viritystä. Painoitukset viistivät pintaa, suurimmat painot plaanarivavoissa olivat 40gr.

Aamupäivän sai vetää rauhassa, edes kaiussa ei elämää näkynyt.
Ainut tapahtuma oli veden alta takilavaijeriin takertunut verkkolippu + parikymmentä metriä narua. Varsin mielenkiintoinen löytö. Meinasi kylmät väreet tulla selkään, kun ensiksi vaijeri taipuu taakseppäin vaakaan ja kun sitä raskaasti kelaa ylöspäin niin ensiksi näkyy vain iso punainen hahmo. Ekaksi kävi mielessä, sieltä tulee kokonainen verkkomies. Onneksi ei kuitenkaan. :)



Yhdentoista maissa otin tietoisen haukivaara riskin ja ylitin rastiniemen. Tottakai sieltä kiintiöahven ja hauki nappasivat. Loppupäivän projekti oli hinkata Mäntysaarenselän penkkoja. Kahden maissa keli oli lähes peilityyni ja aurinko paistoi tyhjältä taivaalta. Vaihdoin kaikkiin pintavetoihin kromihuput ja alamittataimenet villiintyivät niitä napsimaan. Kaiussa näkyi myös aivan mahtavia takilanousuja pitkin iltapäivää.

Houkkareita tutkimassa: toisessa takilassa pyöri levy 27ft syvyydessä ja toisessa 38ft

Seitsemän maissa sitten taas yksi upea takilantutkimis raita kaiussa ja vapa niiasi komeasti. Vapa käteen ja laukkurin laukaisu. Lajimäärityksen pystyi tekemään ehkä 10 sekunnissa - hauki. Lähinnä uppotukin tuntuista krokotiilia 20min pumppasin 13 metrin syvyydestä pintaan. Enpä ole ennen vielä ton kokoista haukea nähnytkään Saimaan vesillä, varmaan 10kg pintaan silmäpuntarilla veneen vieressä. En viitsinyt haavia limata ja keulasta nostokoukkua kaivaessani taistelutoveri puri siiman poikki ja painui syvyyksiin odottamaan uutta uhria.



Haukiepisodiin oli hyvä lopettaa tämä tapahtumarikas päivä (peräti 4 alamittaa). Kahdeksan aikoihin pyynnit ylös ja kotiin tekemään uutta sotasuunnitelmaa, kuinka kauden ensimmäinen +60cm lohikala jallitetaan. :)

Reissun saldo:
Vesillä: 15h
Bensaa: 40 litraa
Keli: Aamusta tuulinen ja sateinen, iltapäivästä aurinkoa, melko tyyntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.