25.5. Saimaa - Ahvenen uistelua

Vedet ovat jo lämmenneet siinä määrin, että päätettiin kaverin kanssa lähteä "pienelle" Saimaalle koittamaan, joko ahvenet ovat purullaan.

Tapani uistella ahventa on käyttää ainoastaan 2 takilaa, joissa on molemmissa yksi vapa. Näiden kanssa vaan luotoja ja patteja kiertelemään kunnes syövä parvi löytyy. Sitten homma onkin helppoa. Toinen vain ohjaa esim. kahdeksikkoa parven ympärillä ja toinen kelaa kaloja veneeseen. Tämä taktiikka vaatii oikeastaan aina 2 kalastajaa, yksin vene aina pääsee kaloja kelatessa karkaamaan turhan kauas parvesta.Kokeilu aloitettiin mökkiselältä, jossa muutama hyvin keskikesällä ahventa antava spotti sijaitsee. Nyt kuitenkin 300m verkkojata oli vedetty suoraan "ykköspaikalle" joten se siitä. Vähän vierestä koitettiin vedellä ja siitä saldona vain 6,2kg hauki. Ahvenista ei tietoakaan. Parin muun paikan jälkeen saatiin ensimmäinen ahvenkontakti, kun talvella hyvin toimineelta pilkkipenkalta nousi noin 400gr ahven. Tämä ilmeisesti oli vain sattumakala, kun useampia ei alueelta löytynyt.

Pintavesi oli noin 15 asteista, mutta ilmeisesti ajankohta on vielä hieman liian aikainen kyseiselle hommalle. No keskitytään lohen vetoon, kun sitä niin hyvin nyt tuntuu tulevan ja palataan ahvenien pariin joskus myöhemmin...

Saldoa:
Uistelua: 2h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.