22.5. - 23.5. Vuohijärvi

Edellisenä viikonloppuna Saimaalla hiljaiseloon kyllästyneenä sovittiin parin kaverin kanssa treffit viikonlopuksi Vuohijärvelle. Majoituspaikkana toimi Orilammen Lomamökit.

Lauantaina aamulla suunta Lappeenrannasta kohti Valkealaa. 9 aikoihin oltiin rannassa ja veneen täytön jälkeen noin 10 maissa oltiikin jo rakseja virittelemässä. Vedenlämmöt vaihtelivat todella paljon, samalla selällä oli lähes 7 asteen lämpötilaeroja. Penkkoja kierreltiin ja kaarreltiin etsien syöttikalaparvia, mutta niitä ei löytynyt nimeksikään.

Pinnassa oli aivan tolkuton määrä siitepölyä lähes koko järven alueella. Päivän ainut tapahtuma oli alamitta taimen, joka ravisteli itsensä irti veneen vieressä.

Sunnuntaina kuudelta herätys ja suunta kohti syviä selkiä. Edellisenä päivänä haravoitiin järven pohjoispää ja nyt oli tarkoitus tutkia eteläpään tarjonta. Aamulla tuuli oli melko puuskittaista ja melko kovaa paikoitellen. Iltaa kohden kuitenkin keli tyyntyi, pari pientä sadekuuroa pyyhkäisi järven yli päivän mittaan. Edellisenä vuotena toimineita penkkoja ajeltiin ristiinrastiin, syöttikaloja kuitenkaan mistään ei löytynyt mainittavia määriä.

10 maissa aamulla 60gr painon takaa tuli suhteellisen napakka plaanarin pakitus, ilo oli lyhytaikainen ja kala oli irti alle 30 sekunnin. Lienee syytä vaihtaa NK-62 koukut joihinkin vähän ohkaisempilankaisiin, ei ainankaan niistä jää kalojen tarttuvuus kiinni. Tämä olikin tähän mennässä kauden ehkä ensimmäinen kontakti mittakalaan, paha mennä sanomaan kun ei näkökontaktia kalaan saatu. Loppupäivä menikin sitten samalla alueella pyöriessä. Noin 50cm pullea nieriä vapauteltiin iltapäivästä ja siinä sitten tapahtumat olikin.

Odotukset oli tällä(kin) kertaa paljon kovemmat kuin itse saalis, mutta eihän aina voi voittaa. 100 tunnin tyhjänveto kolkuttelee jo 20 h päässä. Ei tästä voi kuin nousta! Seuraava isku Saimaalle tapahtuu todennäköisesti seuraavana viikonloppuna.

Taas sai ihastella F50 Yamahan pientä kulutusta. Reissuun sisältyi 4x n. 5km siirtymiä ja 20h uistelua. Kokonaiskulutus vaivaiset 23litraa, ei paha!

Saldoa:
Vetopäiviä: 2
Tunteja: 20
Palanutta bensaa: 23l
Saalis: NOLLA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.