8 - 9.5 Saimaa

Pitkän viikon jälkeen onneksi koitti viikonloppu ja vapaat. Suuntana Suur-Saimaan lohirikkaat selkävedet. Viikon aikana hion taktiikkaa sen verran, että päätin että jätetään taimenen uistelu niille jotka sen taitavat ja yritän itse parhaani mukaan järvilohta.

Lauantaina lähtö viivästyi ja vesille pääsin vasta 10 jälkeen. 11 aikoihin oltiinkin jo hiulaamassa tuttua penkkaa edestakaisin. Kalastustyylinä raksit ja syöttinä todella pieni kuore, jota onnistuin jättierät haalimaan viime syksynä. Mahdollisimman rauhallista uintia koitin hakea ja pyynnöt viistivät pintaa. Aamupäivästä oli melko kovaa tuulta johonki klo. 15 asti jolloin keli muuttui melko nopeasti hyvin tyyneksi. Tapahtumia päivä ei juurikaan tarjonnut, illalla pari alamitta taimenta kävivät kääntymässä veneen vieressä. Järvilohikontakti jäi vielä kokonaan saamatta. Veden lämmöt olivat 3.5 - 4.1 välillä, mitään selkeitä "lämpöläiskiä en löytänyt" vaikka vähän koitin niitä haeskella. Puolustusvoimat ampuivat läheisellä ampuma-alueella suhteellisen raskaalla kalustolla, liekö paineaallot kalatkin säikyttäneet. Itsekkin tuli pari kertaa säpsähdettyä oikein kunnolla.



Sunnuntaina kuuden maissa herätys ja samantien. "Tukikohdasta" syöksy samoille aluelle, kun edellisenä päivänä. Aamulla sumu oli aivan hirvittävä, näkyvyys oli noin 50 metriä, todella tuskaista tähystää kokoajan, milloin jättimäinen rahtialuksen keula näkyy sumun seasta. Tästäkin selvittiin ja sumu aiheutti vain yhden pienen tilanteen, kun meinasin ajaa kolarin toisen uistelijan kanssa. :) Tuulta ei ollut käytännössä ollenkaan, joten muutoin keli oli varsin hyvä. Kalat loistivat poissaolollaan jälleen kerran. Päivän aikana en saanut ainuttakaan kalakontaktia. Lämmintäkin vettä löysin, paikoitellen lähes 5.5c... Toivottavasti kohta alkaa paukkumaan...



Mittalohi vielä antaa odottaa, jos se vaikka ennen 100h tyhjänvetoa tulisi... :)

Saldoa:
Vesillä: 19h
Bensaa: 40l
Veden lämmöt: 3.5-5.5c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.