21.8. Saimaa

Kokkolan komennus vienyt voimat siinä määrin, ettei ole jaksanut 2 päivän vapailla lähteä kalastusta harrastamaan, pelkät ajot jo vievät 12h.

Nyt kuitenkin tarjoutui mahdollisuus hieman pidempään vapaaseen ja suuntana luonnollisesti Saimaa.

Aamulla 6 aikaan vene irti laiturista ja kohti Suur-saimaata, koukkasin matkan varrelta kaverin kyytiin ja sitten vielä suoritettiin lyhyt taktinen siirtymä. Niinhän se on, että vastarannalta tulee parhaimmat kalat. Tällä kertaa gps:n trippiin kertyi 53km ennekuin alettiin laskemaan rakseja veteen. Eli varsin sopivia siirtymiä taas oli tarjolla.

Painotukset olivat melko rajuja, plaanareissa 100-200gr painotukset ja takilat 40-60ft tienoilla.
Aamupäivästä ahvenet olivat todella aktiivisia ja hakkasivat syöttejä rikki minkä kerkesivät, muutama hyvän kokoinen ahven saatiin ylöskin asti.

Puolenpäivän jälkeen sisin plaanari katosi lupaavasti pinnan alle ja räikkä ilmoitti kalakontaktista, hetken hiljaisuus ja uusi terävä narautus. Tämän jälkeen plaanari palasikin paikalleen. Pakolliset kiroamiset siinä ja tarkistamaan mikä meni pieleen. Karu totuus paljastui kun saimme tapsin käteemme, VMC:n koukusta oli irronnut yksi haara kokonaan. Eipä ole vielä tällaista käynyt, viimevuotinen leikarin katkeaminen tuli välittömästi mieleen. Perskele!

Loppupäivä sitten pyörittiinkin samalla alueella vailla kalakontakteja. Ainut lohikala joka nähtiin oli syöttejä vaihtaessa löytynyt pieni taimen. Hiljaista siis oli. Seitsemän maissa raksit ylös ja rantaan nuolemaan haavoja.

Lisämainintana voisi sanoa uusi kilometriennätys päiväpistolle: 133km

Saldoa:
Vesillä: 14h
Bensaa: 45 litraa
Keli: Mietoa tuulta, noin 6ms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.