4 - 5.9. Vuohijärvi

Aikataulut sattuivat kerrankin niin mahtavasti, että tarjoutui mahdollisuus pitää 2 päivän kalastusleiri. Tällä kertaa kohteena Vuohijärvi.

Veneenhakua pilkkopimeässä mökiltä

Lauantaina seitsemän aikaan aamulla kaverin kanssa treffit Kalson luiskalla, jossa nopeatempoinen veneen lastaus ja vesille lasku. Keli oli melkoisen haastava, pohjoisen suuntaista tuulta 6-8ms ja puuskissa reilusti enemmin. Rauhallista vauhtia siirtymä pohjoiseen tuulelta suojaan, josta myötäiseen raksien virittelyt. Uintien säätäminen oli oikeastaan mahdotonta, veneen vauhti vaihteli 0 ja 4km/h välimaastossa, aallosta riippuen. Sitkeästi kuitenkin kalusto veteen ja aallokossa ratsastaen kohti oletettuja kalapaikkoja.

Mukavan kokoisia syöttikala parvia löytyi heti alussa ja jäätiin alueelle pyörimään. Pikkuhiljaa kelikin parani ja muuttui lähes siedettäväksi. Kalahavaintoja ei kuitenkaan aamupäivästä kuulunut. Iltapäivällä pieni paikanvaihto ja löytyi alue jossa muutamia alamitta taimenia maisteli rakseja, suurimmat ollessa noin 50-55cm. Mitään järkeviä johtopäätöksiä ei pystytty tekemään, kun jokainen kala otti vähän omasta syvyydestä ja eri väreihin. Painoskaala pyöri 10 ja 155gr välillä plaanreissa ja takilat lipuivat välillä jopa 25 metrissä...
Epätoivoista virittelyä

Kuitenkaan ahkera syöttien tarkistelu ja värien vaihtelu ei antanut tulosta, päivän saldo 6 alamittaa. Kahdeksan aikoihin nopeatempoinen syöttien ylös kelaus pimeän alta ja siirtyminen Orilammen lomamökeille yöpymään.

Sunnuntaina herätys puolen kuuden aikoihin. Kuuden jälkeen ensimmäiset raksit vedossa. Samoilla alueilla aloitettiin, missä edellisenä päivänä lopetettiin. Kevyttä tuulta pohjoisen suunnasta oli vieläkin tarjolla, ei kuitenkaan häiritsevissä määrin. Uinnitkin sai melko mieleisiksi viritellä. Eli kaikkea löytyi, suorana tulevaa syöttiä ja perus hillitöntä kairaa by anchony special. Jatkuvaa painojen ja huppujen vaihtelua taas epätoivoisesti, oikean tarjonnan löytymiseksi. Vain yksi noin 50cm taimen kävi aamupäivästä veneen vieressä kääntymässä. Loppujen lopuksi melko perus 30-125gr painoitus ja luottovärit olivat vedossa ja kruisailtiin vaan pitkin penkkoja.

Klo 15.00 oli määritetty lopetusajaksi, että ehtii vielä tarvittavat kotipuuhat suorittaa ennen illan kohokohtaa, 6h automatkaa Kokkolaan.
Yhden maissa ylitettiin viimevuonna enkkalohen antanut "yllätyspatti" ja vartti siitä kaveri keskeytti kahvituokion ja tuumasi että yksi vapa aivan luokillaan katolla. Sitä sitten tutkimaan ja nopeasti syylliseksi aiheutui ylitiukalle vedetty jarru sekä siiman päässä nykivä kala. Mitään suurempia syöksyjä ei ollut tarjolla, liekö sitten ollut jo jonkin aikaa kiinni ja suurimmat menohalut jo menneet, kun ei ole kelalla ollut siimaa tarjolla. Uppotukin lailla kala tuli syvässä ihan veneen vierelle asti, jossa vasta päästiin tekemään lajimääritys ja nopea silmäpuntari punnitus. Ensireaktio oli, että yli vitosen lohi siiman päässä, kun lopulta näkökontakti saatiin. Parit pienet syöksyt veneen vieressä ja hallittu haavitseminen, kauden enkkalohi veneessä.

Pituutta löytyi 76cm ja painoa +-4100gr tarkkaa painoa ei pysty sanomaan, kun puntari ei oikein suostunut yhteistyöhön. Jokatapauksessa harmittavan laiha kala kokoisekseen. Mutta sentithän ne merkitsee... :) Viimeiseksi ateriaksi kelpasi sama erikoismaalattu as, jolla molemmat aikaisemmatkin tämän vuoden mittalohet saanut.

Reissu pelastettu, tunnin verran vielä vedeltiin ilman tapahtumia, sitten rantaan kokoamaan tavarat ja kohti kotia.

Kiitos Tanelille reissuseurasta.

Saldoa:
Uistelua 20h
Saalis: 76cm järvilohi
Bensaa 32 litraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.