23-24.9. Saimaa, 25-26.9- Vuohijärvi - Eloveto

Pikkuhiljaa on alkanut vapaa-aikaakin heltiämään sen verran, että oli mahdollisuus 4 päivää olla rasvaevällisten perässä.

Torstaina trailerin kanssa kohti Saimaata. Vehkataipaleelta veneen lasku ja siirtymä Kyläniemen eteläpuoleisille vesialuelle. Selkävalinta tehtiin kaverin kanssa hieman tuuli-ennusteita silmällä pitäen. Melko reilua n. 10ms tuulta ilmatieteenlaitos lupaili lounaan suunnasta. Kahdeksan maissa raksit pyörikin jo vinhaa vauhtia veneen takana ja päästiin ensimmäisille luottopaikoille. Tai ainaskin niiden läheisyyteen, fiksuja linjoja ei ollut mitenkään mahdollista vetää, kiitos vuoden hektisimmän verkotusajan. Verkkoja väistellen sivuutettiin alue ja mentiin hieman pohjoisemmille vesille, josta löytyikin mukavia parvia. Myöskään verkkoja alueella ei näkynyt.

Vähän ennen puoltapäivää vapautettiin yksi vähän alle 60cm järvilohi ja saatiin vihiä että alueella on myös isompaa kalaa. Naapuriveneessä kaveri oli pari mittalohtakin pamputtanut. Joten jäätiin alueelle pyörimään. Kuitenkaan ei meidän uinnit ilmeisesti kaloille kelvanneet ja vain muutamia alamittoja kävin veneen vierellä kääntymässä.

Kolmen maissa tuuli yltyi siinä määrin, että uistelu muuttui hieman haastavaksi. Neljän maissa tuulimittari näytti jo 12-13ms lukemia ja oltiin jo melko suojattomalle alueelle päädytty. Viideltä sitten muikut ylös ja kohti venerantaa tekemään uusia suunnitelmia. Päivän saldo aika mitätön, olisikohan 5 alamittaa. Kaikki tuli eri syvyyksistä ja eri väreillä, nyt taitaa olla se hetki vuodesta että joka syvyydestä saa tai sitten ei saa.

Perjantaina asioiden hoitamisen takia lähtö vähän viivästyi ja luiskalla olin vasta 11 aikoihin. Pikainen veneen lasku ja lämä tiskissä lähimmälle syvänteen reunalle, joka on sama paikka jossa eilen naapurivenekunta muutamia kaloja sai. Myöhäisen lähdön takia käytössä olivat pellit, myös tuuli oli sitä luokkaa, että yksin raksikalastus olisi ollut melko haastavaa touhua. Penkkaa hinkkasin siksakkia pari tuntia ilman minkäänlaista kontaktia kaloihin, myöskin edellisen päivän parvet olivat kaikonneet.

Lopuksi päätin vähän perus "syyspaikkoja" lähteä koluamaan, peltivauhti on sen verran reilumpaa, että helposti saa vähän etsiskeltyä suuremmalta alueelta kalaa.
Kuitenkaan tulosta ei syntynyt ja päivän ainuaksi tapahtumaksi jäi takilasta lähtenyt ehkä juuri ja juuri 40cm järvilohi.

Lauantaina tarjoutui mahdollisuus lähteä kaverin kyytiin Vuohijärvelle Elovetoon 2-päiväisiin uistelumittelöihin.
Aamulla aikainen lähtö lappeenrannnasta kohti Valkelealaa ja Vuohijärven eteläpäätä, josta siirryttiin puoleksi kymmeneksi Orilammen lomakylään kipparikokousta kuulemaan.


10 alkoi kilpailut ja suunnaksi otettiin pari viikkoa sitten toimineet alueet. Kisamitta oli melko alhainen, 51cm joten odotin että punnitustilaisuudessa nähtävillä olisi ollut kauheat teurastusjuhlat. Viimereissuilla 50-55cm lohta on ollut liikenteessä riesaksi asti. Kuitenkin tälläkertaa Vuohari näytti synkemmän puolensa.
Kaikki tutut patit päästiin kiertämään melko rauhassa, mutta minkäänlaisia merkkejä kalakontaktista ei saatu. Oikeastaan kaikki spotit joista on kalaa tullut kierrettiin läpi ilman mitään tapahtumia. Kuitenkin sitkeästi yritettiin, mutta tällä kertaa se ei palkinnut. Täysin puhdas mp päivän saldona. Eipä ollut punnituksessa kenelläkään syytä juhliin, päivän piikkipaikka meni alle 3kg lohella ja siialla. Tiukassa on.

Sunnuntaina päätettiin lähteä vähän vieraille vesille pohjoisemmaksi yrittämään. Aamu alkoikin hyvin, heti raksien laskun jälkeen paukahteli lähes peräjälkeen 3kpl alamittalohia. Tämä antoi toivoa sen verran, että päätettiin jäädä alueelle pyörimään päiväksi.

Kuitenkin aamun kiivas syönti loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin, loppupäivä saatiin vetää vailla kalakontakteja. Ilmeisesti nahkiaiset kävivät säännöllisin väliajoin takilasyötit imemässä piloille. Tuuli oli vaihtanut yön aikana täysin suuntaa ja oli ehkä vähän kovempi kuin lauantaina, ei kuitenkaan niin kova että olisi raksikalastusta häirinnyt.
Kahdelta loppui kilpailuaika ja siirryttiin vauhdilla nostamaan venettä ja siirtymään kotia tekemään uusia sotasuunnitelmia.

Eli viikon saldo 35h uistelua eikä yhtään mittakala tapahtumaa, osaa joskus olla tiukassa.

Tästä vielä noustaan.

1 kommentti:

Kommentoi.