12.9. Saimaa

Edellisen viikonlopun onnistumisista sisuuntuneena täsmäisku kotivesille Saimaalle, Kyläniemen alueelle

Seitsemän aikoihin lähtö Lappeenrannasta traileripaketilla kohti Sarviniemen veneluiskaa. Kahdeksalta olikin jo ensimmäiset salakat ja muikut pyörimässä. Kohteena Kyläniemen pohjoispuolella olevat selkävedet lähellä Puumalan rajaa. Pintavesi oli noin 14 asteista ja pyynnöt sijoiteltiin melko laajalle syvyys-skaalalle, plaanaripainotuksien ollessa 10-125gr.

Pienehköjä syöttikalaparvia löytyi sieltä täältä, mutta mitään mullistavaa ei onnistuttu löytämään, vaikka kaikki luottopenkat koluttiin läpi mitä alueella sattui olemaan. Aamupäivästä saldona vain muutamia räjähtäneitä syöttejä.

Iltapäivällä yhden maissa pieni syöntipiikki ja pari alamittaista taimenta kävi kääntymässä veneen vieressä, kaikki tulivat vähän eri syvyyksistä joten painotuksia ei pystynyt näiden perusteella mihinkään suuntaan rukaamaan. Syöntipiikki oli todella lyhyt aikainen ja sen jälkeen hiljenikin totaalisesti.
Vähän ennen viittä tuuli alkoi voimistumaan ja suuntasimme veneen keulaa jo pikkuhiljaa kohti kotiväylää. Vielä ennen lopetusta 10gr ja 80gr punttien takaa lähti melko vihaisesti pari pirteää lohta, harmittavasti kuitenkin hieman alamittaisia, ehkä noin 55cm. No keväällä sitten otetaan uudet treffit niiden kanssa. :)

Ennen kuutta tavarat pikakelauksella veneeseen ja rantaan laatimaan uusia sotasuunnitelmia.

Saldoa:
Vesillä: 10h
Bensaa: n.20l

Seuraavalle reissulle kalusto päivittyykin hieman vapa- ja kelapuolella.
Plaanerivavoiksi tulee Ugly Stick "Ikäheimot" eli 8,6 jalkaiset ja koko kalustoon keloiksi Abun 7000i Syncro LC:t

Hyvin palvelleet 180cm GT:t ja 30L Okumat pääsevät eläkkeelle hoitelemaan kuhakaluston tehtäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.