Kevät aurinko lämmittää

Niin se alkaa taas olla talvi lusittu ja lumi painuu silmissä. Varmasti jo viikon sisällä alkavat jäät olla siinä kunnossa, että vain rohkeimmat (hulluimmat) pilkkimiehet jäälle uskaltavat.

Tämä talvi meni itseltä kalastuksen osalta täysin penkin alle. Ainoat kalastukseen liittyvät asiat olivat pienet kalustohankinnat kesän vetouisteluita ajatellen. Pilkit kyllä kävivät auton takakontissa, mutta jäälle asti en koskaan ehtinyt.

Nyt sitten onkin virtaa lähteä Saimaalle tavoittelemaan sitä 5kg haamurajaa lohikalassa, joka kauden päätavoite on. Tietenkin myös pienemmät lohikalat joskin yli 60 centtiset on tervetulleita.

Viime syksynä houkutuslevyt olivat suuressa roolissa, kun lohikaloja veneeseen nousi. Miksi lopettaa hyväksi todetusta kaavasta? Tämän kauden pyhitänkin houkutuslevyjen käytölle. Niitä tulee olemaan vedessä enemmin ja vähemmin. Kuitenkin vedän rajan, että jos ei 150 tuntiin levyjen kanssa mittalohta nouse, niin tulen levyjen käyttöä vähentämään. Saa nähdä miten äijän käy.

Toiveissa olisi, että toukokuun ensimmäisellä viikolla pääsisi veneen veteen puottamaan ensimmäistä kertaa, aurinko kyllä jo kivasti rantoja lämmittää ja näinä päivinä syväväylä saimaalle avataan. Se jää nähtäväksi milloin se h-hetki koittaa, toivottavasti pian.

Muistuttaisin vielä, että vetoautojen kuningas etsii uutta kotia, ilmoitus löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.