Järvilohen hoito-ohjelman luonnos

Reilu viikko sitten julkaistiin kyseinen luonnos.

Mukavaa luettavaa kaikinpuolin.
Koviakin menetelmiä ehdotellaan, jos ei ala tuloksia tulemaan.
mm:
"Toimenpide 10. Vetouistelussa järvilohelle asetetaan vuorokausikohtaiseksi saaliskiintiöksi 2 kalaa/kalastaja ja/tai 3 kalaa/venekunta. Vuositasolla suositellaan enintään 5-10 mitan täyttävän kalan saaliiksi ottamista."

"Toimenpide 28. Järvilohi rauhoitetaan kalastukselta heinäkuun 15. päivästä elokuun loppuun Savonlinnan alapuolisella Saimaan osalla ja elokuun alusta syyskuun loppuun Savonlinnan ja Joensuun välisellä Sai-maan osalla."

"Toimenpide 30. Järvilohi rauhoitetaan määräajaksi kokonaan."

Tästä pääsee tiedostoon

6 kommenttia:

 1. Miulle käy, muijakin hyvillään kun edes joskus maissa kesällä :)

  VastaaPoista
 2. Toimenpide 8. Vetouistelussa saa käyttää kerrallaan enintään 8-10 vapaa/uistinta venettä kohti! Tämä näyttää unohtuneen kokonaan sinulta ja tuolta viestiketjusta vetouistelu.comin sivulta,komppaan täysin anonyymiä joka kirjoitti kuudesta vavasta per vene.Jos määrä pudotetaan edes 8 vapaan per vene se on suurimpia edistysaskelia tässä asiassa enkä ole ainut joka tätä kannattaa.Tämän toteutuessa olis hauska olla kärpäsenä katossa ja kuunnella sitä leukojen loksutusta jota vapamäärän vähennys aiheuttaa!Kiintiöt ja alamitta tähän lisäksi ovat aivan asiaa,hyviä esimerkkejä lahtauksesta on jo 2010 vuodelta nähtynä,kuultuna ja luettuna,tämä näin yleistettynä sekä tänä vuonna sama meno jatkuu!Se on sitten eri juttu miten kiintiöiden valvonta toimii?

  VastaaPoista
 3. Mikä kumma tässä vapa-asiassa niin muutamia uistelijoita kiihottaa. Onko rahat piukalla ettei ole varaa ostaa itselle välineitä, niin ne ois saatava muiltakin pois? Jos on kiintiö määrätty eikö se ole ihan se ja sama millä vapamäärällä ko. kalansaalis pyydetään? Onko verkoissa silmämäärä rajoitus tai edes kappalemäärä rajoitus/kalastaja. Tapahtumia tulee muutenkin harvakseltaan, joten jotain puuhaa siellä on mukava olla. Vavat kuuluu uisteluun.

  VastaaPoista
 4. Minä nostan hattua Jupezkun suoraselkäisyydelle. Ehkä peliä ei ole kokonaan menetetty kun uusi kalastajapolvi osaa katsoa nenäänsä pidemmälle.

  VastaaPoista
 5. Vapamäärästä sen verran että heti kun joku osoittaa selvän perusteen vapamäärän rajoittamisen ja järvilohen säilymisen välillä niin heti jätän 2 vapaa pois?

  VastaaPoista
 6. Joo ei vapa määrää pidä rajoittaa....Kalojen ottamista ja alamitat sekä istutukset tärkeimpiä..... Ne jotka vetävät isolla määrällä ovat yleensä niitä myös jotka pitävät kunnon alamitat ja kiintiöt. Ymmärtävät että kalastus on harrastus ei tapa pyytää ravintoa pöytään...

  VastaaPoista

Kommentoi.