Valikoimaa vaikka muille jakaa.

Enpä olisi arvannut miten vaikeaa on valita veneeseen tulevia laitteita.

Autopilotti rintamalla varteenotettavia vaihtoehtoja löytyy Raymarinelta Spx-10 + ST6002 ohjausyksikkö, budjektia hieman venyttämällä löytyy vielä P70 yksiköllä oleva laite. Garminin puolelta taasen löytyy GHP 10, jota monet ovat kehuneet. Omakohtaisia kokemuksia minulta löytyy vain Raymarinen pilotista, 600c Finsporttia laite ajoi suhteellisen kovassa kelissä kuin ajatus.

Plotteriosasto onkin sitten vähän laajempi, alussa vaihtoehtoja oli monia; Raymarine, Lowrance, Garmin ja Simrad.
Nyttemmin kun olen ynnäillyt ja tutkiskellut vaihtoehdot ovat rajoittuneet Garminiin ja Lowranceen.
Garminilla mallina olisi alustavasti 2kpl 720s laitteita, jolloin toinen toimisi kaikuna ja toinen plotterina, etuina tässä merkinvalinnassa olisi, että ainankin toimisi saumattomasti yhteen Garminin pilotin kanssa.
Lowrancen puolella homma on vielä vähän avoin, vaihtoehtoja olisi ottaa HDS 8m plotterikone cabiniin ja takatilaan HDS 5 combokone, josta sitten Lowrance Networkin kautta kaikukuva hyttiin. Toinen vaihtoehto on sitten pelkästään HDS 8 combo hyttiin. Lowrancen etuna olisi, että halutessaan saa Sonichub audiosysteemit liitettyä Hds:ään, jolloin erillistä radiota ei välttämättä tarvitsisi asentaa.

Kaikupuoli on vähän optiona tällä hetkellä. Jos cabiniin tulee combolaite niin kaiku jää odottomaan hamaan tulevaisuuteen. Tätä valintaa tukee myös se, että Furunon osastolla vinkattiin, että suosittu 585 kaiku olisi päivittymässä kevään mittaan.

Jopa vapaputkimarkkinat sekoittavat, osa haukkuu hapokkaat putket täysin turhaksi rahastukseksi. Osa taas peloittelee, että jos rst - putket otat niin saat hioa ruostesoiroja gelgoatista. Helppoa tämä varustelu. :D

Tarjouspyyntöjä on tällä hetkellä vetämässä ympäri suomea, kunhan alkaa vastauksia ja päätöksiä tulemaan ollaan taas viisaampia. Vinkit ovat tervetulleita! En myöskään pahastu edullisista tarjouksista. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.