Venemessut 2013

Jo perinteeksi muodostunut venemessujen reissu tuli heitettyä eilen. Hallit oli lähes tyhjillään ja kerrankin oli hyvin tilaa tutustua mielenkiinnon kohteisiin.

Venepuolella Yamarinin crossi cabinin kävin syynäämässä melko tarkkaan. Miten tuota nyt voisi kuvailla... Ehkä mökkiveneilijälle mukava laite, mutta vetouistelijalle melko onneton. Katselin venettä lähinnä vetouistelijan silmin, joten kritiikki on sen mukaista.
Keulan avotilaan uhrattu hirveästi neliöitä, kuinkakohan monella nämä ovat järkevissä määrin hyötykäytössä? Nyt muotoilu on sellainen, että saakohan sinne edes kylmälaukkua laitettua?
Ajopulpetissa on hukattu viimeisetkin mahdollisuudet laittaa nykyaikaisen kokoista näyttölaitetta. 8" näyttö on maksimi. Keskustelin tästä myyjän/esittelijän kanssa ja hänen kanta oli ettei kukaan tämän kokoiseen veneeseen laita suurempaa näyttöä saati sitten tutkaa. Ihan turhaa. No ihan miten vaan, itse koen nämä tarpeellisiksi.
Takatila on saanut uuden ilmeen. Takakulmat jatkuvat porteilla taakse asti. Mielenkiintoista nähdä miten tällainen ratkaisu käyttäytyy kovassa kelissä, kun jarrupussi vielä painaa perä vähän alaspäin. Näinköhän on kiertovesihuuhtelu takatilassa? Takatilan ovi on saranamallia, oven ollessa auki syö reilusti tilaa. Takiloille joutuu tässä mallissa teettämään lisäkaiteita, sivukaiteet ovat korkeat ja hepposen oloiset, niihin en ruuvaisi mitään vapatelinettä kummempaa.
Moottorisuosituksen maksimit on 150hv. Esittelyveneessä oli 100hv Yamaha, jolla myyjä kertoi veneen kulkevan huippuja 32 solmua 6 miestä kyydissä. Uskon kun näen. :)

Tässä taas hyvä esimerkki millaista jälkeä tulee, kun yritetään miellyttää kaikkia. Sellainen paketti, joka ei palvele ketään kunnolla, mutta kaikkia välttävästi. Varmasti tästäkin saa ihan toimivan harrastevälineen, mutta helppoa se ei ole.
Busterin puolella ihmetystä herätti cabinin bracketti, jolla veneen perä jatkuu vielä metrin takatilan jälkeen.
Mielenkiintoisiakin kalastusveneen aihoita messuilta löytyi. Näihin perehtyminen jäi harmittavasti vähän vähälle, kun piti pyöriä suurimpien kiinnostuksen kohdeiden ympärillä alkupäivä. Saa nähdä tuleeko uusi reissu vielä heitettäväksi ennen messujen päättymistä. :)

Elektroniikkapuolella oli esillä varsin mielenkiintoisia uutuuksia. Kaikki valtamerkit olivat mukana ja hyvä valikoima laitteita oli saatu standeihin näpräiltäväksi. Varustelukuume se vain yltyi. Tästä lisää, kunhan kuviot selvenee.
Garminin osastolla oli selkeästi tehty havainnollistava kuva pilotin asennuksesta.
Kalastusosastokin oli entisellä paikallaan. Jotenkin tuntuu, että tämä osasto kuihtuu entisestään. Muutama tunnettu vaapun ja raksinvalmistaja oli paikalla edustettuna. Mielenkiintoista oli nähdä ensikertaa paljon kehuttu jarrulevy livenä.

Sellaiset messut tällä kertaa, paljon oli taas uutta mutta reilusti oli myös vanhaa. Tällaisena alle 30-vuotiaana kamera kourassa tallaavana on uskomattoman hankala saada esittelijöitä juttusille. Yamarinin osastollakin oli varmaan 3 esittelijää asiakasta kohden, mutta silti mieluummin heitettiin vitsiä keskenään, kun tultiin esittelemään laitteita. Ilmeisesti myyjän silmä on niin harjaantunut, että tunnistaa kalaraudan potkijat tosi-ostajista.

No pitää odotella, että alkaa pää harmaantumaan ja vedetään villapaita päälle. Varmasti olisi lauma esittelijöitä kimpussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.