Avovesikausi 2013 päättynyt

30 lähtöä ja 246 uistelutuntia, siinä tämän kauden nipustus lyhykäisyydessään.
Rasvaevällinen +4kg lohi lähdössä kasvamaan.
Tapahtumia oli suunnitteleen sama määrä kuin edellisinäkin vuosina. 2 otettavan kokoista (5.1kg ja 3.8kg) järvilohta oli eväleikattuja ja päätyi kalamiesten ruuaksi. Muuten kalastus oli c/r touhua. Pienistä, alle 55cm kaloista suuri osa oli eväleikattuja, joten myös tulevaisuudessa muutaman lohiruuan voi syksyn aikana valmistaa.

Eväleikattu +5kg.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös loma. 15.11. tuli ajankohtaiseksi paluu "sorvin" ääreen. Sitä ennen kalusto oli saatettava edes auttavasti talvisäilytyskuntoon. Päivän pikainen rutistus ja homma jo aika hyvällä mallillaan.
Hondan eväät talveksi.
Moottori ja - peräöjyt, bensan matalapainepuolen suodatin ja öljynsuodatin.
Vesipumpun siipipyörää en tarkista, sen vaihdoin vuosi sitten ja merkkivesi lentää  ongelmitta.
Aiemmin olin laiska ja käytin auton kaupungilla öljynvaihdossa.
Uuden imupumpun kautta laiskuuden voi viedä uudelle tasolle. Konepelti auki, öljyt valumaan ja kahville. Kahvin jälkeen suodattimen vaihto ja uudet öljyt sisään. Hyvästi ropputalkoot. 
Quicksilverin peräöljyn täyttöpumppu tuunattuna.
Viime kerrasta kantapään kautta oppineena pidän huolen, ettei silikoniletku pääse luiskahtamaan pois pumpun kärsästä.
Sain pari sähköpostia, jossa kyseenalaistettiin imupumpun kyky imeä kaikki öljy pois.
Utelias kun olen pitihän asia tutkia. Ensiksi imupumpulla öljyä niin paljon pihalle, kuin tulee ja siten proppu auki. Kuva otettu samantien kun roppu on avattu. Edes kierteet ei kastuneet öljystä. Päätelmä: imupumpulla saa öljyt pois tarkemmin kuin propusta. Tämä olikin viimeinen kerta, kun Hondasta propun avaan. Tämä tietty on moottorikohtaista, öljypohjan muodot vaikuttaa paljon. 
Jo hyvissä ajoin ennen syyshuoltoa aiheutti ajoittaista hengenahdistusta Yamarinin rungon polttoainesuodattimen vaihto. Todella ärsyttävä paikka! Mielestäni tällaiset vaihdettavat tarvikkeet tulisi asentaa niin, että ne pystyy vaihtamaan jalan paikallaan ollessa. NYT NÄIN EI OLE.
Suodatin lepää takatilan itsetyhjennysletkun päällä. Letku on niin jäykkä, että sitä ei pysty kääntämään mihinkään. Pyöritä tuossa sitten 20-30mm kierrettä auki ja pujoita uusi suodatin tilalle.
Olen aina irroittanut koko jalan ja pujoitellut koko paketin takatilaan.

Service tehty.
Mikkihiiren korvat paikalleen ja Honda tulille. Olen aina pa-suodattimien vaihdon jälkeen käyttänyt moottorin lämpimäksi. Meneepähän ainankin suodattimen ja linjat täyteen stabilaattorilla rikastettua bensaa.
Hondan tuntimittari jäi talvehtimaan lukemiin 721h. Kevään huolloissa vaihdan vielä tulpat ja eiköhän motori taas sen jälkeen palvele kauden ongelmitta. Hondan ohjekirjan mukaan tulppienvaihto on 400h välein. Aika tiuha väli, etenkin kun tulpat maksavat 160euroa kierros. Nostavat mukavasti huoltokuluja. Veikkaisin, että liikkeessä töineen 200euron paketti. Tekee 50cnt tunti pelkkiä "tulppakuluja". Yamahalla päästeltiin 1100h samoilla tulpilla, käyntihäiriöitä ei ilmennyt.

Kyllähän ajoittain on mielessä pyörinyt moottorinvaihto. Antaa nyt Hondan palvella vielä hetken.
Täytyy sanoa, että olen ollut pakettiin todella tyytyväinen. Kohta 700 tuntia on rullattu vailla mitään ongelmia. Nykykoneille taitaa ensimmäinen 1000 tuntia olla lähinnä sisäänajo. F50 Yamahan mittari raksuttelee 1550h tienoilla. Toimii kuin kello sekin.

No jotakin uutta pitää kuitenkin ruuvata runkoon, se pitää virkeänä. Kaikupuolelle haetaan vähän erottelukykyä ja tehoa chirpin avulla.

Seuraavana poutapäivänä vielä huolellinen pesu ja paketti odottelemaan seuraavia sulia. Sitä ennenkin olisi tarkoitus vetouistelua harrastaa. Y-Stad kutsuu maalis-huhtikuussa. Sinne kuitenkaan en ole omalla kalustolla lähdossä.

3 kommenttia:

  1. Hieno lukea näitä blogijuttuja koska nämä kattaa kalastusta kokonaisuudessaan aika mukavasti - on itse kalastusta, vähän "kalapoliittista" kannanottoakin, sekä kaikenlaista näpertelyä ja huoltohommia. Juuri tästä harrastuksessa on kyse! Jatkahan päivittelyä myös talvellakin, kaikenmoisia ideoita sulla kun kuitenkin tuntuu riittävän.

    VastaaPoista
  2. Oletko katsellu josko noita tulppia löytys nettikaupoista+

    VastaaPoista
  3. oletko ollut tyytyväinen uusiin vapoihin?

    VastaaPoista

Kommentoi.