Villasukkakelit

Vielä hetki sitten ihmettelin, missä pakkaset viipyy. Eipä tarvi enää mietiskellä. Pari viikkoa lämpömittarin viisari on pyörinyt 20 pakkasasteen molemmin puolin. Talvi on tullut.

Muutaman päivä meni totutellessa pakkasiin, mutta nyt jo pärjää sen verran mukavasti, että tuli käytyä tasapainopilkkiä ulkoiluttamassa.
Talvikauden aloitusavanto.
- Munat pataan
Olosuhteiden pakosta jätin tapsipilkit ja kärpäsentoukat odottelemaan leudompia kelejä. Tasapainoilu on siitä kätevä laji, että hanskat voi pitää käsissä kaikenaikaa. Parikymmentä avantoa sai riittää näin kauden ensimmäiselle keikalle, kylmä hiipi varpaisiin ja alkoi tehdä mieli kotia lämpimään. Pääsipähän treenailemaan kehimisvavan käyttöä ja Nilsun uittoa. 

Kalallisesti pilkkikeikka oli onneton, edes todistettavaa tärppiä en havainnut. Tästä on hyvä lähteä parantamaan.

Ilman kaloja ei silti jääty. 
5pv pyytämässä ollut talviverkko antoi "soppakalat". Made ja pari haukea oli viikon saldo. Juuri sopivasti, enempää ei tarvitakkaan.


Saalista.
Noin 1,5kg made ja 2kg hauki.
Moni on varmasti miettinyt miksi vannoutunut aktiivikalastaja on alkanut pelaamaan verkkojen kanssa. Eipä tähän mitään suurempaa syytä löydy.
Internetin keskustelupalstoja kun katsoo yleensä aina jompikumpi osapuoli syyttelee tosiaan kalojen viemisestä (aktiivi- vastaan passiivikalastus). Ehkäpä tällä tavalla kuva erilaisista kalastustyyleistä laajenee. Uskon vakaasti siihen, ettei oikein käytettynä mikään pyydys ei tyhjennä vesistöä.

Pakkasen myötä taivaalle ilmestyi outo valoilmiö jota myös auringoksi kutsutaan. Kyllä 20 astetta pakkasta aina synkät vesisateet voittaa!

Kun pilkille ei tarkene on aikaa valmistella seuraavan kesän kuvioita. Pikkuhiljaa alkaa palaset loksahtelemaan kohdalleen. Varmasti parin viikon sisällä ollaan jo sillä tasolla, että voidaan blogissakin valottaa uusia kuvioita. 

Vesillä liikutaan, mutta millä..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.