Kesäunilta herääminen

Kuten varmasti olette huomanneet blogi on viettänyt pienoista hiljaiseloa kesäkauden ajan. Perinteiseen tyyliin kalenteri täyttyy kaikenmaailman projekteista ja varsinainen vapaa-aika on jäänyt niin vähälle, ettei kalalla juurikaan ole ehtinyt suuremmissa määrin käydä.

Kajakki on kaikesta huolimatta ollut aktiivisessa käytössä. Kalusto on ollut mökillä valmiudessa. Kalallelähtö ei ole lähdön vaikudesta kiinni. 5 minuuttia ja jigiyksikkö on jo vesillä täydessä varustuksessa. Myös rantautuminen käy yhtä nopeasti.
Yamarin etsii uuttahyvää kotia.
Toisin on käynyt uisteluveneille.
Yamarin on ollut aivan liian vähällä käytöllä. Tämän vuoksi olenkin tehnyt radikaaleja päätöksiä ja pistänyt laitteen myyntiin: myynti-ilmoitukseen. Ole ollut aina sitä mieltä, että jos joku väline on turhan pitkään vähällä käytöllä se joutaa sitä enemmin tarvitsevalle. Nyt on käynyt näin. Veneitä saa aina uusia, kun polte taas iskee.

Ja olihan Yamarin jo sen verran valmiiksi rakenneltu, ettei oikein millään meinannut enää keksiä lisää "tuunattavaa". Harmittaahan se luopua "lempilapsesta". Pitkään kyseisestä rungosta haaveilin, tein siitä juuri sellaisen, kun olin kuvitellutkin. Mielestäni onnistuin projektissa erinomaisesti. Kaikki on toiminut kuin kello ja runko on ollut juuri sellainen mitä odotinkin. Helppo käsitellä yksin ja tarvittaessa 3 miestäkin kalastaa mukavasti.

Uistelua en ole lopettamassa missään nimessä. Vanha sotaratsu Buster L-Prof HT löytyy vielä laiturista ja sillä tulen suorittamaan syksyiset kalareissut niinkuin aikaisemminkin.

Syksy lähenee ja kalareissuja on jo suunnitelmissa. Tällä kertaa lähdetään merta edemmäs kalaan ja vieläpä osallistutaan määränpäässä kalastuskilpailuhin. Teemana luonnollisesti kajakkikalastus.
Pientä esimakua tulevasta löytyy osoitteesta: http://www.hobiefishingeuros.com

Tarkoitus olisi ennen kilpailuja treenailla alueella muutamia päiviä, jottei olisi aivan hukassa paikallisten kalojen kanssa. Sen tiedän jo tässä vaiheessa, että 2kg ahvenen saanti on aivan realistinen tavoite, eikä metrinen kuhakaan ole mahdottomuus...

Blogi alkaa pikkuhiljaa heräilemään kesäuniltaan. Tulen kirjoittelemaan valmistautumisesta kisoihin ja kilpailuista on tulossa varmasti juttua ja hyvällä tuurilla myös videoklippiä.

Kajakki on jo puolimatkassa määränpäähänsä joten toivoa sopii, että runkoon sattui kaikki tarvittava matkaan. Ohessa käsivaralla kuvattua lähtöfiilistelyä kajakin kisakunnosta:

4 kommenttia:

 1. Jaksahan kirjoitella jatkossakin. On ollut mielenkiintoista lukea näitä projektejasi ja onhan niistä saanut itsekkin vinkkejä. Tuota Hobieta on tullut netistä ihmeteltyä kun sen täältä sinun blogista bongasin. Todella mielenkiintoinen vekotin. Tuli heti fiilis että tommoinen on pakko saada. Olisi aivan loistava myös omalle mökille kun hyvät kalapaikat ihan vieressä. Voisi jäädä busteri rantaan. Kallishan tuo on ettei ihan viitsi kokeeksi ostaa.. Noh varmasti siitä pääsisi eroon. Uskon että tälle on paljon kysyntää kunhan kantautuu kaikkien korviin.

  Mutta iso peukku blogillesi! =)

  VastaaPoista
 2. Edellistä kommentoijaa kompaten myös täältä kannustukset jatkamiselle hetken hiljaiselon jälkeen! Kireitä siimoja syksyyn.

  VastaaPoista
 3. eihän se ihme ole jos yamarinin haluat myydä uuden harrastuksen edestä pois. johan siulla on muutenkin uponnu tuohon kajakkiin varmaan 5k eikä ees taida riittää :) ei muuta kun kireitä siimoja hobiella.

  VastaaPoista
 4. oliskohan jo talviunille nukahtaminen

  VastaaPoista

Kommentoi.