Saimaan uistelutreffit 14-17.5.2009

Kalamies.com:in pojat järjestivät uistelutreffit suurelle saimaalle, ja pitihän sinne lähteä mukaan heilumaan.

Torstaina puolenpäivän aikaan ajeltiin vene Hotelli Saimaanrantaan tautisessa tuulessa. Parhaillaan ilmatieteenlaitos näytteli 12ms koillistuulta. Kovasti venettä jo moinen maininki keinutti.


Kuitenkin Matiaksen kanssa lähdettiin vetämään 14.00 maissa kyläniemen suojaan. Pellit oli pakko pitää vedossa, kun raksitouhuun aallokko oli hieman kova. Päivän ainut tapahtuma oli alamitta lohi, joka potkurivirrassa ollutta sinistä wigleytä vähän maisteli.

Torstain yhteenvetoa:
Uistelua: n. 7h
Tuuli: Helvetin kova koillistuuli
Tapahtumat: Potkurivirrasta alamittalohi
Veden lämpö: 2,5

Perjantaina aamupalan jälkeen noin 9 aikaan aamusta lähtö. Tuuli vielä melko navakkaa ja päätettiin pyöriä samoilla alueilla, kuin torstaina. Päätettiin kuitenkin tehdä taktinen siirtyminen pelleistä raksiin. Matias veti omalla puolellaan vk:n huppuja, ja minä AS:n.Melkein heti rojujen laskemisen jälkeen potkurivirran takaa lucky johnin syväyslapulla varustettu taigeri AS kelpasi 57cm / 2,3kg taimenelle.Se olikin päivän ainut tapahtuma. Tuuli alkoi hieman tyyntyä iltaa kohden, ja enteili lauantaille upeaa keliä.

Perjantain yhteenvetoa:
Uistelua: 9h
Tuuli: n. 6ms koillistuulta
Tapahtumat: 57cm 2,3kg taimen / lucky john + tiger spawn + niskareikä + muikku
Veden lämpö: 2,7

Lauantaina jatkui raksinveto. Päätettiin pysyä kyläniemen eteläpuolella, ja käydä pari "varmaa" paikkaa kopasemassa. Keli muuttui aivan peilityyneksi ja päivä meni aurinkoa ottaessa. Ainut tapahtuma oli verkon ankkurin väsyttely, joka päättyi 50m siiman menetykseen ja pikkuplaanarin metsästykseen.


Ehkä liian hyvä keli kalastukseen. No ei pidä valittaa torstain ja perjantain myrskyjen jälkeen.

Lauantain yhteenvetoa:
Uistelua: 9h
Tuuli: ei ollut
Tapahtumat: -
Veden lämpö: 2,5-5,5

Sunnuntaina päätettiin siirtyä kyläniemen pohjoispuolelle. Keli oli täysin tuuleton ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Lähtö rannasta 10 jälkeen. Puolenpäivän jälkeen Matiaksen virittämässä takilavirityksessä tapahtui pieniä elonmerkkejä ja Cocoblue Vk kelpasi nieriälle, joka laskettiin kasvamaan. Kuula oli noin 33ft ja kuulasta 1m tapsilla vk purple houkutuslevy, jonka yläpuolella pyöri raksi.Päivä oli ensimmäinen jolloin emme pitäneet sharkin takilakuulaa vedessä, heti alkoi kaiussa näkymään liikettä takilakorkeuksilla. Huimaa.

Loppupäivä menikin eväitä syödessä ja aurinkoa katsellessa. Tuulta ei ollut käytännössä yhtään ja t-paita päällä tarkeni mahtavasti. Vedenlämmöt nousivat huimasti, parhaillaan löysimme 11 asteen pisteitä. Komeita parvia myös kaiku piirteli, mutta ei niin ei.

Sunnuntain yhteenveto:
Uistelua: 8h
Tuuli: olematon
Tapahtumat: Nieriä cr 33ft takila vk cocoblue muikku
Veden lämpö: 8-11c

Sellaiset uistelutreffit oli. Jotkut saivat komeitakin lohia. Hienoja kalamiehiä tavattiin, ja jotain uuttakin opittiin. Suuri kiitos kalamiehille, jotka avoimesti jakavat vinkkejä, ilman teitä aloittelijan motivaatio saattaisi pudota nollille.

Meillä oli Matiaksen kanssa AS vs VK kisa. Molemmilla yhtä paljon huppuja vedossa, itse virittämillä virityksillä. AS antoi reissun ainoan mittakalan, ja VK komean 50cm nieriän. Kilpailu siis voidaan julistaa tasapeliksi. Mutta tänä skapa tulee jatkumaan läpi kesän.

Merkille pantavaa reissulla myös se, että pikkuplaanareissa ei mitään eloa koko aikana. Yleensä ne ovat parhaan tuloksen antaneet lohenpyynnissä. Toisaalta pikkuplaanareiden pyynnit viistivät pintaa, ja veneen perästä kiskottii järjestään yli 5m. Kertonee jotain kalojen sijainneista... Kai...

Yhteenvetoa treffeistä:
Uistelua: 32 tuntia
Saalis: 3 kalaa, alamittajärväri, 57cm taimen ja 50cm cr nieriä.
Keli: helvetin huonosta liian hyvään
Palanutta bensaa 75l (sisältää noin 125km siirtymiä)

Hieno laji, tätä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.