Taas vesillä

Tarkoitus oli lähteä aamulla 3 aikaan vesille, mutta sumu oli niin kovaa, että suoritus olisi ollut suorastaan uhkarohkea. Mökin rappusilta ei nähnyt 50m päässä olevaa venettä. 7 Aikaan näkyvyyttä oli jo sen verran, että uskalsi lähteä 37km siirtymälle.



Uistimet vedossa 8 maissa, todella tuskaista oli suunnistaa, kun ympärillä näkyi vain sumuharsoa.

Tunnin vedon jälkeen noin 50cm taimenen vapautin. Otti 14gr painon takana olleeseen AS:n huppuun.

Hauen rontti myös kävi veneen kupeessa kääntymässä. Oli muuten ensimmäinen hauki jonka olen lohenuistelun ohessa saanut. Ja toivottavasti oli myös viimeinen.

Siitä sitten kolmisen tuntia tyhjänvetoa, kunnes: 30gr painon takaa lähti pikkuplaanari vauhdikkaasti. Kaukana veneestä parit komeat hypyt. Lajimääritystä hypyistä en kyennyt suorittamaan. Varmaan 5 kunnon syöksyä elukka kerkesi tehdä, ennekuin painonirroitusetäisyydelle sain kelattua. Ja sitten... taas kunnon syöksy ja siima löystyi! Aattelin, että irtihän se lähti.
No siimat ylös ja karu yllätys. Siiman päässä roikkui vain puolikas leikari, perkele oli mennyt poikki! Eipä ole koskaan noin käynyt.
Pitää varmistaa tulevaisuudessakin, ettei käy ja vaihtaa leikarit jonkun muun merkkisiin. Näihin kyseisiin meni kyllä luotto samantien. Ja kyllä ottaa päähän.



Norpan myös ensimmäistä kertaa näin, veikeä ja utelias otus tuntuu olevan.

Tätä lisää!

Päivän yhteenveto:
Uistelua: 6,5h
Saalis: 50cr taimen
Paine: 1012
Keli: Todella sumuinen, jossain vaiheessa länsituulta miedosti.
Palanutta bensaa: 25l

Vähän F50 Yamahan kulutusta seurailin. Tämän päivän uistelureissuun sisältyi 39+42km matka-ajoa + 6,5h uistelua. Matka-ajossa vauhtia noin 42kmh ja kierroksia 4600. Uistelussa vauhtia 2,6km/h, ja kierroksia 700-800, jarrupussit olivat käytössä. Uisteluiden jälkeen (sis toisen suunnan matkan 39km) oli palanut 15l bensaa, ja kotimatkalla paloi 10l (42km). Ei paha kulutus mun mielestä. Eli yht 25l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.