Talviloman lopettajaiset

Niin se viikko vierähti, ja melkein tuli saimaalla asuttua.

Tänään Tiistaina päätin vielä viimeisen rutistuksen suorittaa, ja herätyskello soi 3.00, jolloin suuntasin Busterin keulan kohti suuren saimaan sokkeloita. 4.30 olin aloittelu paikoilla, ja 5.00 maissa kaikki raksit olivat vedossa.

15 minuutin vedon jälkeen uloin pikkuplaanari pakitti lupaavasti, ja kelailin veneen rinnalle komean n.50cm taimenen. Tämän päästin vielä kasvamaan korkoa.

Siitä sitten pakkojen reunoja seuraillen kaartelin kohti pohjoista. Keli oli aivan peilityyni. Vajaa puolisen tuntia kerkesin vedellä, kun huomasin että muikut tai jotkut muut pikkukalat hyppivät pintaan etu oikealla, no loiva lohikäännös "sähinäparveen". Sitten vietiinkin ulointa plaanaria. Kala hyppi komeasti kaukana veneestä pintaan parit kerrat, ja sitten suoritti mahtavan syöksyn. Onneksi kohti venettä. Hetkessä kala olikin vieressä, ja silmäpuntarilla totesin kalan sellaiseksi, ettei sitä kannata karkuuttaa missään nimessä. Varovasti väsytellen lopulta haavi heilahti, ja veneessä potki uusi ennätyslohi: 3,5 kg / 68cm.Harmittavan lähelle vuoden tavoitetta, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä.

Loppupäivä menikin sitten pyörittyä pitkinpoikin ilman tapahtumia.

Toisella puolella venettä oli vedossa as:n huput, ja toisella vk:n vastaavat väritykset. Molemmat kalat tulivat as:n vakioreiästä viritetyllä uinnilla.

Päivän yhteenveto:
Uistelua: 7h
Kalat: n.50cm taimen cr, 68cm lohi
Keli: melko tyyni, vähän länsituulta paikoitellen, pilvistä.
Paine: 1019,5
Palanutta bensaa: 30l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.