10.11. Saimaa

Vuorossa jännittävä reissu omalla kalustolla.
Nimittäin aiemmin ilmennyttä öljyvuotovikaa ei ole vielä lopullisesti korjattu, pienellä purkkapatentilla vuotokohdan paikkaus ja varovasti testailemaan toimiiko laite odotetulla tavalla.

Kuuden maissa lähtö kotoa kohti Sarviniemen luiskaa. Keli oli tiellä melko haastava, noin 5cm loskaa oli työntänyt yön aikana. Mutkaisella ja kapealla asfalttitiellä ei paljoa yli 50kmh uskaltanut vauhtia pitää, vaikka vetoauto ei ihan pienimmästä päästä olekkaan. Kuitenkin hengissä luiskalle selvisin ennen valoisan tuloa.

Keli oli melko haastava, puuskainen tuuli nostatti melko isoakin aaltoa paikoitellen, vaikka ilmatieteen arvauslaitos lupaili 2ms tuulia. Lisäksi pientä haastetta toi tosi paksu sumu. Kuitenkin myötäisessä sain raksit sujuvasti vetoon.

Paikkavalinta kuitenkin kusi jo tässä vaiheessa.
Tarkoitus oli tehdä isku viimevuoden kirjanpidon mukaan analysoituun paikkaan, eli veden lämmöt olivat sitä luokkaa, että ainaskin viimevuonna syöttikala oli pakkautunut eräälle hiekkasärkälle massiivisiin lauttoihin. Ja sinne oli tarkoitus päästä. Kuitenkin uinteja viritellessä ajauduin sen verran kauas paikasta, että aattelin "paluumatkalla" kierrellä parit joskus toimineet paikat läpi. Tämä oli virhe, puoleen päivään mennessä en saanut kaikuun piirrettyä yhtään kunnollista syöttikalaparvea.

13 aikoihin olin päässyt tavoitealueelle ja odotukset osuivat oikeaan. Syöttikalat löytyi. Heti ensimmäisellä koukkaisulla matalikkoon tärähti tuplatärppi joista tuloksena 58cm cr järvilohi ja helvetin iso hauki. Saatu lohi kuitenkin loi uskoa sen verran, ettei maastopukuinen limatuubi häirinnyt juurikaan.
Muutamia alamittoja paukkui aina, kun syvältä suuntasi suoraan matalan penkkaan. Kolmannella kerralla lähti sitten odotetulla tavalla ja uloin plaanari pakitteli melko voimakkaasti. Kalaa joutui oikein vähän väsyttelemään, ennenkuin suistui haavimiseetäisyydelle. Hetken päästä kuitenkin voittaja oli selvillä ja haavitin 65cm 3800gr järvilohen.
Syötiksi kelpasi n. 15cm muikku 20gr painon takaa. Vauhtia tällä plaanarilla oli varmasti aika reilusti, veneellä oli vauhita 3,2 ja oli vielä ulkomutkassa toooosi kovassa käännöksessä. Eli ripeä uinti oli päivän sana. ;)

Muutamia kertoja vielä jaksoin kaarrella penkassa. Kuitenkaan mitään mainittavaa ei enää löytynyt. 16 maissa ripeä raksien ylöskelaus ja rantaan temuamaan venettä ylös.

Reissun positiiviset puolet olivat, että Yamaha toimi odotetusti ja kalakin tuli. Hyvä päivä!'

Saldoa:
Vesillä: 8,5h
Bensaa: 15l
Veden lämmöt: 6c
Paineet: alhaalla
65cm / 3800gr Järvilohi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.