13.11. Saimaa

Vuoden rajuin matalapaineen keskus lähestyi Suur-saimaan alueita, siitä huolimatta ilman mitään odotuksia oli lähdettävä siimoja liottamaan.

Aamulla seitsemän aikoihin otsalampun valossa Sarviniemessä vene vesille ja kahdeksan aikoihin oli jo kaikki raksit pyörimässä. Paikkavalinta oli sama kuin edellisenä reissuna, luotin siihen, että alueelta löytyisi myös se isomus. Keli oli sellainen, kun kunnon matalapaineeseen kuuluu. Tuulta ja vettä, sumua unohtamatta. Eli kaikkea kivaa muutenkin viileään syyspäivään.
Parvet olivat kaikonneet lähes kokonaan matalasta ja aamupäivän jouduinkin lähes tyhjää kaiun näyttöä katselemaan. Silti muutamia +-55cm leipälapion muotoisia järvilohia kävi kääntymässä veneen vieressä. Kalat olivat selkeästi painunut syvempään. Pinnemmat pyynnit saivat olla ihan rauhassa ja tapahtumat keskittyivät 60gr painotuksien tienoille. Puolenpäivän aikaan vihdoin löysin kadoksissa olleet syöttikalalautat penkan reunalta ja jäin paikkaa hakkaamaan.
Kuitenkaan mittakalaa en onnistunut löytämään, vaikka alamitoista päätellen alueella oli reilusti kalaa. 10-15 kalaa päivän mittaan kävi veneen vierellä kääntymässä. Suurimmat ehkä 58cm, en viitsinyt mitata muutakuin silmämääräisesti vedessä.

Tämähän oli oikeastaan odotettavissa jo lähtiessä, että päivä tulee olemaan hiljainen. Odotin jopa hiljaisempaa, kuitenkin alamitat jaksoivat tökkiä syöttejä. Merkillepantavaa oli myös se, ettei pienet syötit kelvanneet ollenkaan.

Neljän aikoihin raksien ripeä ylöskelaus ja rantaan pakkailemaan datsunia.

Saldoa:
Vesillä: 9h
Bensaa: 15l
Paineet: To-si alhaalla (970)
Veden lämmöt: 5,8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.