22.8. Saimaa

Puhelin soinut lähipäivät ja huimaakin huimempia saalisraportteja saanut kuunnella suunnalta jos toiselta. Pakkohan se on itsekkin lähteä yrittämään heti, kun vaan tilaisuus koitti.

Perinteinen klo 03:00 herätys, puurot naamariin ja jalka suorana veneelle - tänään nousee lohta.

Upeassa tyynessä usvakelissä siirtymä ja jokerivalinta; kuulemma troolipari ei ole vielä pyörinyt lähiselillä. Päätin siis jäädä entistä luottopenkkaa hankaamaan Ilkolle.

Viiden jälkeen oli kalusto vedossa, kaakonsuuntainen tuuli oli hieman voimistunut, ei kuitenkaan häiritsevästi.

Yö oli sen verran viileä, että kalojen pintautumisen toivossa pieniä painoja koitin heti aamusta. Kymmeneen mennessä ei tärppiäkään tullut ja siirryin perinteisille kesäpainotuksille. Melkein kaikki painopakista löytyneet 100gr siimapainot pääsivät veteen.

Pienehköjä parvia löytyi sieltä täältä ja parempiakin kaikuja nousi takilankuulaa ihmettelemään. Kuitenkaan ei räikät pärisseet.

Ensimmäistä kertaa kauden aikana aloin huppuruletin ja clearit huput laitettiin jäähylle. Tilalle tuli kaikki mahdolliset värit mitä pakista löytyi. Mutta tämäkään ei kalojen nieluja avannut. Syöttejä jaksoin vaihdella aktiivisesti, 40 muikkua taisi päivän mittaan mennä. Mutta ei niin ei, lohet kiertävät kesällä Busterin.

Kestin sitkeästi koko päivän saman penkan ääressä, päätin että nyt luotan paikkaan. Ehkä tämä oli virhe tai sitten koko alueella ei vaan kalat syöneet. Historian ensimmäinen täysin tärpitön lohenuistelupäivä oli tosiasia, ei edes pureskeltua syöttiä ollut koko 13h uistelupäivänä.

Päivän kruunasi se, että viereeni ilmeistyi troolipari, ehkä tämä vähän selittää pieniä hajanaisia parvia.

Viiden aikaan kaverit soittelivat, että Lappeenrannan suunnalta nousee kova myrsky. Hirveällä kiireellä keräsin siimat sisään ja aloittelin siirtymää. Juuri kuin takilat sain vinssattua ylös taivas repesi - sadetta riittikin koko kotimatkan.

Miten sitä lohenuistelusta sanottiinkaan? Kovia tärppejä, pitkiä väsytyksiä ja elämyksiä.
- Olisikin.

Tällä hetkellä miulla on kaikki opit aivan hukassa. En ole edes alamittaista järvilohta nähnyt veneen vierellä 64 tuntiin. Jos kaikki lohikalat lasketaan mitä olen kauden aikana saanut, siis alamitatkin, laskuri pysähtyy 5 kappaleeseen. Alkaa tapahtumat olemaan vähissä. Toivottavasti tämä tyhjäputki enteilee huikeaa syksyä. Jotenkin rohkenen epäillä.

Keikan saldoa:
Vesillä 13h
Munat pataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.