Ahvenen etsintä jatkuu.

Aikaiset aamuvuorot ovat taas vesittäneet mahdollisuudet päästä lohihommiin. Iltaisella on aina sillointällöin tullut käytyä ahvenia etsimässä "luottopenkoilta". Kuitenkin viimeisen viikon ajan kalat ovat olleet täysin hukassa. Hyvä että edes paistikalat on parin tunnin keikalla saanut ronkittua.

Vuodet ei tietenkään ole veljiä keskenään. Vesi on alhaalla ja virtaukset muuttuneet. Kaipa siis ahvenetkin ovat etsineet uusia huilipakkoja. Ne vaan pitäisi löytää. Kaikuun olen kyllä saanut hienoja esiintymiä piirtymään, mutta vavat eivät ole taipuilleet toivottuun tahtiin.

Alkukaudesta ihmettelin, kun ei kaiku piirtänyt parvia juuri ollenkaan, kuitenkin tiesin että alueella on kalaa aivan sikana. Kävin kinuamassa myyjäliikkeestä uuden anturin ja taas rokkaa. Ilmeisesti talvisäilytys kylmässä ei ole hyvä vaihtoehto ainankaan Lowrancen halpisantureille.

En ole toistaiseksi käyttänyt kuin takiloita. Aikaisempina kausina myös perässä vedin muutamaa painouistinta tai pintavaappua. Kuitenkin nopeat käännökset pakoissa yleensä tiesivät siimasotkua. Seuraavaksi tietysti voisi testata vetoa pitkin selkävesiä, plaanareiden kanssa. Ajatus vaan ei houkuta. Alle 500gr ahventa on reilussa 4kmh vauhdissa mahdotonta nähdä hyvävetoisen kelkan takaa.

Tällaista tällä kertaa. Eihän se auta kuin yrittää. Voihan se olla, että kaloilla on muuten vaan ollut vähän turvat tukossa ja vanhat kikat alkavat toimimaan ihan lähiaikoina. Siihen luotan.

Busterikin alkaa esittelemään vanhemisen merkkejä. Ensimmäinen hajonnut osa: Tuulilasin pyyhkijä. Takuu tietenkin "perävaloluokkaa" joten itse jouduin asian tiimoilta askarteluhommiin. Onneksi vain vivusto oli hieman kärsinyt ja taas pyyhkii hyvin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.