Miulla on ollut nyt kuukauden verran lomaa jonka olen aika täysillä panostanut vetouisteluun. Parhaina viikkoina on raksutellut veneen tuntimittariin yli 40 tuntia. Kaikenkaikkiaan tänä vuonna raksit ovat olleet pyörimässä selkäni takana tarkalleen ottaen 309 tuntia. Tämä 300 tunnin merkkipaalu onkin ylittynyt jo 3 vuotena peräkkäin. Toki meinaan vielä vesillä käydä, niin kauan kun vaan ranta on sula veneen ympärillä.
Alamitan vapauttamiseen 72qts kylmälaukku on todella hyvä lisävaruste |
Veneessä viettämääni 309 tunnin jaksoon minulla mahtuu yksi otettu järvilohi, tämä oli 65cm/3400gr eväleikattu kala. Jos olisin vesillä vain kalantulon takia touhu olisi loppunut jo aikoja sitten. Raitista ilmaa, hienoja maisemia ja hirveitä myrskyjä, tätä kaikkea on mahtunut uistelureissujen sisältöön. Onhan sitä siinäkin.
Olen tilastoinut vuosieni kalareissut todella tarkkaan. Ennen vuotta 2011 minulla ei ollut yhtään reissua, jolloin ei tullut ollenkaan lohikalatapahtumia. 2011 täysin kalattomia päiviä oli 11 ja tänä vuonna niitä on ollut jo 13. Päivällä tarkoitan keskimäärin 9 tunnin reissua 12 vavan kalustolla. Toki voisin alkaa säätiedoituksista katselemaan vain ns huippupäivät. Toinen vaihtoehto jonka ensivuonna toteutan on aloittaa lohenuistelu vasta, kun pintavesi menee alle 13 asteen.
Tänä kesänä jo hieman harjoittelin Suur-Saimaan puolella kuhan / hauen vetoa. Ensivuonna kokeilut jatkuvat.
Missäs päin Saimaata käyt lohta vetämässä? Ite kalastelen Puumalassa päin Petraselällä taimenta ja lohta. Tänä vuonna ollu kalattomia reissuja todella paljon, keväällä ei tullut yhtäkään mitallista lohikalaa ja syksyn aikana ei ole mennyt rikki 3 kg raja (suurin 2,6 kg järvitaimen).
VastaaPoistaTuohon vuodenaikaan onkin varmaan jo melko kylmä. Minkälainen talvisäilytys sinulla on veneelle? Minua kovasti kiinnostaisi ostaa vene, mutta en tiedä veneilystä paljoakaan. Tuttavalle on sellainen tulossa, joten tietysti itsekin alkoi sitä ajatusta pyörittämään päässä. https://www.s-marin.fi/veneen-talvisailytys
VastaaPoista