Tänään pleissataan

Veneessä on oltava naruja joka lähtöön.

Omaksi vakiosetiksi on muodostunut:
- 2x 30m ankkurille/poijuun/hinaukseen
- 6x 4m laiturikiinnityksiin, osassa joustimet osa ilman.

Aikaisemmin on tullut tehtyä köysiin vaikka minkälaisia solmuja, jotta saa veneen kiinnitettyä knaappeihin ja muihin vastaaviin kiinnityspisteisiin.

Nyt on aika siistiä kalustoa ja harjoitella pleissausta. Tämä tarkoittaa köyden päähän lenkin solmimista. Lähimpänä  oikeaa sanaa voisi olla virkkaaminen.

Harjoittelutarpeet löytyivät Biltemasta, 20 metriä 10mm Jalusköyttä ja pleissauspuikko joka osoittautui tällä narulla käyttökelvottomaksi.
Ensimmäinen onnistuminen!
Kyllä se siitä.
Mukavaa iltanäpertelyä, alussa meni pari metriä narua harjoittelukappaleiksi, sitten taiteilu alkoi sujumaan. Kunnollinen puikko täytyy vielä hommata, kuivamustekynällä narun pujottaminen on hieman vaikeaa ja suurempien lenkkien teko ei onnistu.

Netistä löytyy aiheesta hyviä oppaita, näistä olen tähän mennessä hyödyntänyt seuraavia:
http://www.fe83.org/gallery/view_photo.php?set_albumName=album412&id=DSC05628

Tarkoitus on tehdä puomipaikalle sopivan mittaiset köydet. Myös jarrupusseille pitää tehdä etunarut paksummasta materiaalista.
Nykynen liukas naru ei toiminut kunnolla köysilukkojen kanssa, vaihdan tilalle 10mm polyesteriköyden. Tätä köyttä minulla on käytössä myös fendereissä ja se puree lukkoihin todella tiukasti. Narun liukumista ei pitäisi enää tapahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.