Takiloiden asentelua.

Yksinkertainen projektikin voi olla monimutkainen. Ja simppelit hommatkin voivat muuttua monimutkaisiksi, osittain oman hätäilyn takia ja osittain muiden vastoinkäymisten takia. Tämä sääntö päti tällä kertaa kaikinpuolin.

Kyseessä niinkin yksinkertainen homma kuin takiloiden asentaminen veneen takatilaan. 
Takatilan takakulmissa sijaitsi jo valmiiksi JiiCeen takilan kulma-aluset, jotka mainostetaan sopivan Scotyn ja Cannonin pulttijaoille. Scotyille ne sopikin mainiosti. Cannonin jako oli vähän "sinnepäin" ja pultit jäivät kanitukseen. Tiukatessa kääntöpöydälle tuli melkoisia rasituksia. Tiesin, että asia alkaa vaivaamaan itseäni ennemmin tai myöhemmin, joten muokkasin jalustat sopiviksi. Kun jalustan 6,5mm reiät laajensi 7,5mm kokoon alkoi kääntöpöytä asettumaan paikoilleen kunnolla ja pultit olivat nätisti kuten kuuluukin. 

Reikiä suurentaessa pienessä kiireessä unohtui senkkaukset/reiän siistimiset ja pieniä porausjätteitä jäi reiän ympärille. Virhe. Takilan jalustoja kiinnittäessä poraussilput menivät pulttien kierteisiin ja 2 mutteria leikkasi totaalisesti kiinni kierteeseen. Ei auttanut kuin irroittaa jalustat taka-kaiteista ja ajaa laikalla mutterit halki. Onneksi sain lainattua vanhoista takiloista kiinnitystarpeet ja asennuksen pystyi suorittamaan loppuun.

Loppu olikin pelkkää johdon vetoa.

Takatilasta löytyy rungon tuuletusritilät joita käytin hyväksi johtojen vedossa. 
Molemmilta takiloilta menee oma 6mm3 johto suoraan hupiakun päävirtakatkaisimelle. Johtoihin laitoin 30A sulakkeet.


Suojahuput
Jospa nyt olisi jännitteet kohdallaan. Antureiden asennus jäi vielä myöhemmäksi. Sikaflexin suosituslämpötilat on +5 - 25c joten, turhan lähellä limittejä mentiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.