Väline urheilua

Hyvät työkalut helpottavat töiden tekoa. 

Venesähköjä tehdessä puristettavat apico-liittimet tulevat tutuiksi. Liitos on aina johdon heikoin lenkki, käytännössä niiltä ei kuitenkaan voi välttyä. Vuosia olen tuskastellut surkeiden apico-pihtien kanssa. Liitoksista tulee epätasalaatuisia ja joskus liialla voimankäytöllä saattaa liitin hajota puristaessa. Tinauskin joskus on käynyt mielessä, mutta ajatus on tyrmätty veneen värinöiden aiheuttaman rasituksen takia. Tinauksen jälkeen tulee kohta mistä johto katkeaa helposti.
Siispä on vaan pyrittävä tekemään mahdollisimman hyviä Apico-liitoksia.

Hankin kokeeksi Biltemasta liittimille suunniteltut pihdit. Ensikokemukset ovat myönteiset.
Bilteman pihdit, hinta 24,90.
Taustalla näkyvät aikaisemmin käytössä olleet rimpulapihdit.
Pihtien väliin asetetaan puristettava liitin värikoodin mukaan, sitten vain puristetaan. Pihdit eivät anna avata otetta, ennenkuin liitintä puristettu tarpeeksi. Liitoksista tulee tasalaatuisia ja suorittamissani epävirallisissa rasituskokeissa liitokset kestivät erinomaisesti.
Liitin asetettu kohdalleen.
Käytän jatkoliitoksissa ainoastaan kutistettavia jatkoliittimiä.
Liitos valmiina kutistettavaksi.
Liitos valmiina.
Johdoista tuli Lowrancen virtajohto, punainen on käyttöjännite ja keltainen heräte.
En tehnyt asennuksiin erillistä heretävirta kiskoa, joten kaikki laitteet on käynnistettävissä, kun päävirrat on kytketty. Miinuspuolena tässä on, että oheislaitteet käynnistyvät aina virrat kytkettäessä ja aiheutuu pientä virrankulutusta.

Jälkeenpäin ajatellen herätekisko olisi ollut viisas ratkaisu, nyt jos tahdon maissa pitää kylmälaukkua päällä on myös osassa vene-elektroniikkaa virrat. 

Tuleva kesä näyttää joutuuko kytkentöjä muuttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.