Dokumentointia, ver 2

Pari vuotta veneen takakannella on notkunut Driftin Stealh 170 kuvaamassa satunnaisia kalatapahtumia.
Kiinnostus videointiin ja liikkuvan kuvan editointiin on ajanmyötä kasvanut ja mieli teki myös toista kameraa hakemaan kuvakulmia kuvaukseen.

Markkinoilla on monenlaista action-kameraa, mutta oikeastaan ainoa mielenkiinnon kohde oli GoPro3. Kamerasta on 3 eri mallia: kevyt White, Silver ja megapikselihirviö-Black. Oikeastaan ainoat kriteerit kameralle oli Wifin kautta toimiva kuvan streamaus, jolla saa kameran suunnattua, veden pitävä kotelo ja 720p kuvaus 60fps. Nämä kaikki löytyivät myös "kevyimmästä" versiosta, joten valinta oli helppo.

Oikeastaan ainoa ero Whitellä ja Silverillä on still-kuvien resoluutio. Whitellä saa 5Mpix kuvia ja Silverillä vähän reilu 10Mpix kuvia. Tällä ominaisuudella minulla ei ole merkitystä, kun matkassa kulkee aina järjestelmäkamera.
Black taasen on täysin omassa luokassaan huippusuurilla resoluutioilla ja fps lukemillaan, harva harrastelija näitä oikeasti osaa hyödyntää käytännössä.

Kokemukset ovat osoittaneet, ettei hermoni kestä perus kannettavalla 1080p kuvan editointa, joten kuvaan suosiolla 720p resoluutiolla. 1080p vaatii tietokoneelta jo huomattavan määrän prosessoritehoa ja muistia, jota halpis-läppäreissä ei todellakaan ole. Pöytäkone ei ole itselleni vaihtoehto, joten 720p on valintani.
Paketissa löytyvät kiinnitystarpeet.
Näistä juuri mikään ei sovellu veneessä fiksuun kiinnitykseen.
Kamera on haasteellisen muotoinen asetella ja peruspaketissa ei tullut juuri minkäänlaisia kiinnitystarpeita. Todella iso miinus laitteelle tulee siitä, ettei mukana tule edes normaaliin jalustakierteeseen sopivaa kiinnityspäätä. Sen toki saa ostettua jälkeenpäin.
Päätin jättää GoPron omat kiinnityssarjat hankkimatta ja tilasin RAM-mountin tarpeita GoPron ripustukseen. RAM-Mountin varsia ja imukuppeja löytyy varastosta jo muutenkin valmiiksi, joten valinta oli helppo.
GoPro3 White ja Drift
Kameroiden muodot eroaa toisistaan. iPadilla näkyy GoPron liveview kuvaa.
Mielenkiinnolla odottelen, että pääsen testailemaan suunniteltuja kuvakulmia. Tarkoitus on pitää Drifti entisessä paikassaan ja ruuvailla GoPro milloin mihinkin.

Tänä kautena olisi suunnitteilla kuvailla rauhassa kaikki kauden tapahtumat ja niputella talven aikana kooste, siitä mitä kesällä on tapahtunut. Olen tyytyväinen, jos saisin kokoon 15 minuutin paketin mielekästä kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.