Kiillotusta - Törmäyslistat

Kuten aiemmassa kiillotustekstistä kävi ilmi, jotakin jäi projektissa hampaan koloon:
- Törmäyslistat. Siispä takuutyötä tekemään.

Törmäyslistat kertoo paljon veneen käyttäjän viitseliäisyydestä käyttää fendereitä ja kuinka venettä on vesillä ollessa kohdellut. Omia muistoja on kertynyt myös Yamarinin listoihin, onhan runko nähnyt vettä jo 9 vuoden ajan.

Aikaisempi kiilloitusprojekti keskittyi veneen gelcoat-osien puunaamiseen, siihen projektiin löytyikin netistä paljon tietoa ja homma oli sitä kautta helppo laittaa aluille. Oikeastaan osasyynä törmäyslistojen puunaustarpeelle on myös kiillotuksessa tulleet laikan hankaumat jotka ärsyttivät niin, että lähes menetin yöunet.
Kiillotuslaikan hankausjälkeä listassa.
Tälläkertaa rajausteippi oli helppo muistaa.
Törmäyslistasta löytyy kaikki mustan sävyt.
Aivan oikeassa laidassa kerran kiillotuskoneella ajettua pintaa.
Törmäyslistojen puunauksesta ei netistä niin kauheasti tietoa löytynytkään. Yleisesti neuvottiin käyttämään cleanereita ja vastaavia litkuja. Ne on koitettu ja testattu moneen kertaan, tulos ei ole miellyttänyt.

Jotenka harjoitellaan törmäyslistojen hinkkaamista kiillotuskoneella.
Aseet törmäyslistan kiilloitukseen.
Tarkoituksena oli ajaa lista kovalla laikalla Farecla G3 kanssa. Puolessa välissä huomasin tämän menetelmän liian kesyksi törmäyslistojen vaurioihin nähden. Tehoa piti saada. Seuraavaksi käyttöön kiillotuskone + Farecla G6 yhdistelmä. Lista kyllä kiillottui komeasti, mutta vekit pysyivät. Järeämpää asetta käyttöön!
Mitä varastosta ei löydy, sitä ei tarvita.
Aikaisemmista gelcoat-paikkauksista oli nurkkiin jäänyt pyörimään vesihiomapaperia. Johan alkoi lommot tasoittua. Käytin hionnassa 3 eri karheutta (240-> 600 -> 1000) jonka jälkeen viimeistelin pinnan G6 kanssa. Lopputulos oli oikein hyvä.
Lopulliset työkalut törmäyslistan käsittelyyn.
"räjähtäneestä" Sonaxin vahapadista sai mainion käsikiillotustyökalun
Törmyslista kiiltää kuin uusi.
Jopa törmäyslistaan saa kiillon.
Rungolla ikää 9-vuotta, mutta pienellä vaivannäöllä ei mielestäni paljoa kalpene uuden rinnalla.
Projektiin meni aikaa harjoitteluineen 2-3 tuntia ja lopputulos parempi kuin uskalsin kuvitella. Kiillotuksen jälkeen käsittelin listan uv-suojan sisältävällä venevahalla. Aika näyttää kuinka käsiteltyjen listojen pinta kestää käyttöä. 

1 kommentti:

  1. Hieno lopputulos! Itsellä sama homma saman merkkisessä veneessä edessä. Lähtökohta lähes identtinen tässä tapauksessa olevaan lähtökohtaan

    VastaaPoista

Kommentoi.