Tyhjällä reiällä osa 2

Projekti pikkulampi jatkuu. Edellisellä kerralla totesin, että lammesta löytyy kalaa. Myös kävi ilmi, että haukikanta on varsin hyvin voimissaan. Voi tietysti olla, että sää oli jotenkin otollinen hauen syönnille. Ei voi vielä sen suurempia johtopäätöksiä muutaman reissun perusteella tehdä.
Jokatapauksessa kävi selväksi, että kevyt pilkkikalusto ei kestä haukivaara-alueella. Siispä paikalliseen koukkukauppaan hakemaan päivitystä kalustoon.
0.22 siimaa, vaijeriperukkeita, pilkki-onki ja tottakai Nilsun papukaija.
Tasapainon uiton takia valitsin vähän pidempivapaisen pilkkiongen. Näin monipuolinen uitto on helpompaa. Tärpit kyllä huomaa, vaikka setti onkin vähän kömpelömpi.
Aseistus valmiina.
Ja taas mennään. Tällä kertaa kohteena osio kaksi. Aktiivista kairaamista viistosti rannasta syvään ja syvästä rantaan. Lampi todellakin on syvä kuin mikä. 5 metriä rannasta saattaa vettä löytyä alka jo 4-5metriä. 30 metrin päässä rannasta onkin jo yli 10 metriä. Tämä tietysti vaikeuttaa kalojen löytymistä.

Päivän mittaan reikiä ilmaantui jäähän pitkälle yli 50 kappaletta. Silti tasapainoa sai heilutella varsin rauhassa. Ei tärpin tärppiä koko päivänä. Usko omaan osaamiseen ja järven kalastoon oli koetuksella.

6 tunnin kairaamisen ja aktiivisen tasapainolla pilkkimisen jälkeen epätoivoisen kalastajan niska taittui ja kaivoin repusta tapsipilkin kärpäsentoukkineen.
15 vuotta vanha tapsipilkki kyllä kertoo mitä pinnan alta löytyy.
Ei montaa nostoa tarvinut tehdä kun tärpinilmaisin värisi lupaavasti. Pari kevyttä napautusta kelaa vasten ja PAM, kala kiinni. 
Ahvenhan se siellä
Perus lampiahven nousi hetkellä 7 metristä avannon reunalle. Onhan se helppoa, kun on oikeat varusteet suhteessa kalaston kokoon. Tämä ei ole silti sitä mitä lammesta haen joten kala vapauteen ja pilkkivehkeet reppuun. Päivä täynnä.

Kevät on siitä hyvää aikaa, että kevyet yöpakkasetkaan eivät välttämättä kerkeä jäädyttämään avantoja. Siispä tein seuraavana päivänä paluun lammelle. Edellisenä päivänä kairatut avannot aukesi mukavasti pienellä kantapään kolautuksela, joten kairan sai jättää lähtörantaan.

Aamuinen kevätaurinko lämmitti jo niin mukavasti, että koillisrannalta oli lumet kadonneet ja avantojen paikoille oli tullut mukavan oloisia laikkuja. Päätin pyhittää aamupäivän niiden pommitukseen.

Myös koukkukaupassa on taas käyty. Päätin hommata ns trendivieheen: kevennetyn tasapainon.
Kevennetyn ideana on huomattavasti pehmeämpi uinti. Tämä kävi ilmi heti koeuittoja tehdessä. Uittotekniikka sai olla paljon rennompaa. 

Toisaalta se on ihan sama miltä se uitto näyttöö omaan silmään. Raati on pinnan alla. Valitsin kymmenkunta reikää, joita päätin kiertää sitkeästi muutamia tunteja. Auringosta nautiskellen pari tuntia venyi nopeasti neljäksi tunniksi. Kalatapahtumilla ei pääse juhlimaan.
Taas yksi hauki.
Koko päivään mahtui yksi kalatapahtuma. Se oli jälleen kerran lammen vakiokalustoon kuuluva noin 2 kiloinen hauki. Onneksi nyt on siimat ja tapsit mitoitettu niin, että haukitärpitkään eivät pilaa päivää.

Keväiset pilkkikelit on vasta edessäpäin. Tällähetkellä lammen jättiahvenet on kyykyttäneet miuta 100-0. Uskon silti, että vielä mie ne kesytän. Nyt tulee pakollinen 2 viikon tauko pilkkihommiin, suuntana Aasian lämpö. Eiköhän sielläkin jotakin kalastusaiheista keksi. 

1 kommentti:

  1. Vaadin postausta. Taas taitaa aika loppua kesken. Se ei ole aktiivisesti tätä blogia seuraavalle hyvä juttu.

    VastaaPoista

Kommentoi.