Dokumentointia ver. 3 ja 4

Niinhän siinä kävi, perinteinen lumipalloefekti alkoi.

Ensiksi riitti yksi (Drift HD170 Stealh) kamera takatilan takakulmassa, sitten hankittiinkin toinen (GoPro3 White) jolla etsittiin kuvakulmia...
Kahden kuvannauhan käsittely vaatii jo koneeltakin enemmän, eihän vanha 1,4GHz, 4G Ram muistilla oleva kone enää taipunut leikkauksiin ja hidastuksiin. Uusi kone saatava!
Nyt video-editointi ja kuvankäsittelykoneena palvelee iMac, eipä töki editointi enää. Oikeastaan kaikki liikkeet ja hidastukset tapahtuvat samantien, kun komennon antaa. Ei enää tuskastuttavaa odottelua. Tuskaisesta videonkäsittelystä tuli suorastaan mukavaa.
Tämänä on kivaa! Pitää saada vielä yksi lisää. Nyt kotiutui kolmas kamera GoPro3 Black. Tämä on GoPro sarjan tämänhetkinen ns. lippulaiva joka kykenee erittäin koviin fps (ruutua per sekunti) lukemiin. 720p kuvauksessa saadaan 120fps, jolla hidastuksista saa todella jouhevia. Muu kalusto kuvaa 60fps dataa, joten Blackia koitan saada sijoiteltua niin, että kalojen hyppyjä ja muita yllättäviä liikkeitä saa nauhalle.
Blackin mukana tulee kaukosäädin, jolla voin samanaikaisesti ohjata myös GoPro Whiteä.
Editointia ja leikkausta olen harjoitellut lähinnä muiden tuotoksia katsellen. Järjestään GoPro / muilla action kameroilla tehdyt videot omaavat melko luokattoman huonot ääniraidat. Kun kamera on suljettu vedenpitävään koteloon ei äänikään tule kovin luonnollisena mikrofonille.

Tavoitteena olisi saada myös räikänpärinät ja muut puheet mahdollisimman luonnollisena videolle. Tähänkin ratkaisu on hakusissa, katsotaan sen onnistumista myöhemmässä vaiheessa.
Videointikipinä on puraissut sen verran pahasti, että lähes jokaista kalastustapahtumaa tallentaa jonkinnäköinen härveli. Toivottavasti saisin myös jotakin julkaisukelpoista aikaiseksi. Mietinnässä on tehdä erilaisia tuote-esittelyitä / raksinuittoa / muuta vastaavaa. Tätä kautta saisi myös blogille uutta vähän erilaista sisältöä. Aikaisemmin pitämä kysely osoitti, että liikkuvalle kuvalle olisi blogissa kysyntää. Laitan laadullisen riman aika korkealle, tahdon että jos jotakin julkaisen, ilkeän sitä katsoa youtubesta vielä vuodenkin päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.