Siimat kierteellä

Mystistä, mutta totta. Myös jigaillessa siimat menee kierteelle.

Tämän huomasin viime kerralla, kun en meinannut saada enää siimaa heiton jälkeen löysälle jigin tippuessa pohjaan. Siima kiertyi veden pintaan sykkyrälle täten tuntuma jigiin katosi kokonaan.
En tiedä kuinka tämä on mahdollista.
Sykkyrää
Tein muutamia testejä; jigi ei ainankaan veneen vierestä pudottaessa tee pyörivää liikettä, eikä myöskään uittaessa. Lippaa en ole heittänyt.

Kiertyminen ilmeni vain kelalla, jossa on Power Pron 0.10 kuitu. En keksi asialle mitään muuta selitystä kuin, että siima on mennyt jo puolausvaiheessa kierteelle ja nyt, kun kalastus on alkuharjoittelun jälkeen muuttunut "tarkemmaksi" huomaan myös näitä vähän pienempiä ärsyttäviä juttuja.
Voisiko kela olla syyllinen kiertymiseen? - Tuskin.

Muutenkin Power Pro on ollut pienoinen pettymys. Siima on muodoltaan melko litteää ja katkeaa solmuista paljon herkemmin kuin toisella kelalla oleva Berkleyn Whiplas 0.08 kuitu.
Todennäköisesti tämä kuitu ei tule enää kauaa kelalla vanhenemaan.
Voipa olla paljon eroja saman n. 25e hintaluokan siimoissa.
Berkleyn kuitu oikenee heittäessä nätisti suoraksi ja tuntuma pysyy huomattavasti paremmin uitettavaan jigiin. Luonnollisesti 0.08 ja 0.10 siimoillakin on pientä eroa tuntumassa, joten kaikkea ei voida laittaa kiertymisen piikkiin.

Nyt on 0.10 puola Berkleytä odottelemassa kelalle pääsyä, katsotaan nyt kuinka Power Pro käyttäytyy tulevilla reissuilla, jossa lähdetään jigittelemään vähän syvempiin vesiin. Suuremmilla painoilla siiman kiertyminen tuskin on niin suuri ongelma kuin pienillä, 5-9gr päillä.
Kuvaa tarkkaa katsomalla näkee kierteet.
Vetelin aikani kuluksi kiertynyttä siimaa perässäni muutamia kilometrejä siirtymillä. Siltikään en kaikkia kierteitä saanut poistettua.

Todella ärsyttävää.

1 kommentti:

  1. käytä haspelilla FireLine. Hyrrään power pro aivan mainio.

    VastaaPoista

Kommentoi.