Kohdekalat hukassa

Heinäkuun alussa on ehtinyt kalastelemaan mukavasti.
On käyty jigailemassa sekä uistelemassa lohta ja kuhaa.

Joka osa-alueella on ollut haastavaa, jopa jigien kanssa kalojen löytäminen on ollut työn ja tuskan takana. Viikolla kiertelin selkäkareja 5 tuntia aktiivisesti heitellen, tuloksena ainoastaan yksi ahven. Kaiku kyllä piirtää kalaa, mutta tarjoukset eivät kelpaa. Mikä lie tukkinut suut?

Kuhanuistelut alkoi niin surkeasti, ettei voisi huonommin alkaakkaan.
Ensimmäisellä reissulla, kun olin saanut kaikki 10 Bomberia vetoon sisin plaanari pakitteli lupaavasti. Pienen pakittelun jälkeen räikkäkin alkoi pärisemään ja aloin väsyttelemään isoa kalaa. Vavassa tuntui kovia potkuja ja siimaa juoksi pihalle rajulla vauhdilla. Olin jo varma, että siiman päässä on elämäni hauki. Tässä tiimellyksessä vedin matalan, 2m patin yli ja kaikki muut plaanarit pyynnit jäivät pohjaan. Hätäratkaisuna jarrut kiinni ja toivoin että koukut oikeaa. Hyvin oikeni. Ainoastaan yksi vapa meinasi lentää Saimaaseen, kun vapateline antoi periksi ja vapa tippui takatilaan. Tämänkin sain pelastettua.

Hirveä härdelli päällä ja vinssasin saalista kohti venettä. Kaikenaikaa vavassa tuntui potkuja ja välillä seurattiin ihan kivuttomasti.

Jossakin vaiheessa se hemmetin iso kala muuttuikin ikivanhaksi mädäntyneeksi verkonjämäksi. En todennäköisesti ollut ensimmäinen joka tämän saaliin kohtaa, koska kohon jälkeen ei ollut kuin pari metriä yläpaunaa ja verkkoa. Haju oli aivan hirveä, vaikka verkon pätkässä ei kaloja ollutkaan. Suljin sen samantien muovipussiin, silti veneeseen kerkesi tarttumaan oksettava tuoksu.
Ilmeisesti verkon painona ollut kivi myötäili pohjaa sen verran uskottavasti, että luulin sitä kalaksi. No olipahan ensimmäinen kerta tällaista laatua.

Kuhanuistelut menivät samantien pannaan ja kelasin pyynnöt ylös. Katsellaan joskus toiste paremmalla tuurilla. - Ei tullut kalaa.

Lohipuolella olen alkanut sekakäyttäjäksi. Puolet raksia ja puolet peltiä, näin aktiivinen uintien tarkastelu on vaivattomampaa ja todellinen pyytävien syöttien määrä on suurempi.
Hauki on kala
Tapahtumiakin on tullut, vuoden ensimmäinen mittakala havainto tuli 5.7. kun 62cm lohi kävi kääntymässä veneen vieressä. Kala oli rasvaevällinen ja jo muutenkin perinteeksi muodostuneen tavan mukaan vuoden ensimmäinen mitta ansaitsee vapauden, oli evä tai ei. Niin myös tällä kertaa. Toivottavasti Ahti jossakin vaiheessa palkitsee tämän vähän reilummalla eväleikatulla. 

Kuhanuistelut eivät onnistuneet toivotulla tavalla, kuitenkin kuhan makuun on päässyt. Jigien kanssa sattumakuhat ja lohenuistelun sivutuotteet on pitänyt siitä huolen. Jotenkin tuntuu, että Suur-Saimaan alueella tulee vuosi vuodelta enemmin kuhia lohenvedon yhteydessä. Onkohan tämä nyt sitten hyvä vai huono asia?
Lohenuistelu saalista
Suur-Saimaalla alkaa olemaan jo lähes 10 metrin kalvo lämmintä vettä, tämä tietää sitä että kohta voi aloittaa parin kuukauden tauon lohen vedossa. Elo-Syyskuu on aina ollut todella vaikeaa aikaa tai sitten vain tekniikka on hukassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.