Pönökamera

Suosin nykyään hyvin pitkälle C&R kalastusta. Otan kalaa kotiinvietäväksi vain sen verran, kun pystyn tuoreeltaan valmistamaan. Myös niistä isoista on mukava saada hyvät muistot. Sitä kautta sain idean valmistella veneeseen valmiuden nopeasti käytettävälle kamerajalustalle.
Aiemmin käyttämäni versio. RAM-kuula ruuvattu kameran jalustakierteesen.
Aiemmin olen kiinnittänyt kamerarungon RAM-kuulalla varteen ja kaukolaukaisimella ottanut muutaman kuvan, näistä 90% epäonnistuu tavalla tai toisella. Nyt olisi tarkoitus saada homma mahdollisimman helpoksi: Jalusta on aina valmiina veneessä, kameraan on esiohjelmoitu sopivat säädöt tähän käyttötarkoitukseen ja rungon kiinnittää hetkessä jalustaan.
Minulla on kamerarunkojen pohjaan ruuvattuna Arca Swiss jalustalevyt.
Näitä samoja levyjä on tarkoitus hyödyntää venejalustassa.
Leikkuulautalevystä on moneksi.
Asennuslevy tehty kuulan jalustan mitoilla.
Kierteiden rasitustestit menossa.
- Kestää!
Kauneusvirheenä on välilevyn harmaa väri. Muutoin paketista tuli varsin kompaktin kokoinen.
Itse varsi ja kiinnityslevy saa olla veneessä kiinni jatkuvasti. Kameran kiinnitykseen menee muutama sekunti.
Taas itselleni "täydellinen" kalavene on ottanut stepin eteenpäin. Hitaasti, mutta varmasti lähestytään mieleistä lopputulosta. Harmi kyllä vielä ei ole näyttää otettuja kalakuvia, mutta eiköhän niitäkin saada. :)

Olen käynyt tekemässä muutamia iltapistoja Saimaalla. Vielä ei ole riemunkiljahdukset selällä kaikunut. Eilen kiertelin muutamaa selkäpattia useamman tunnin ilman kunnollisia kalakontakteja. Kalaa kyllä kaiku oli puolillaan, mutta lähes kaikki oli välivedessä tai pinnan tuntumassa. Tämä on varsin haastava tilanne vannoutuneelle pohjajigaajalle. 

Odottelen innolla muutamaa vähän kovempaa tuulipäivää, jolloin kerrostunut vesi hieman sekoittuu. Olen hyvin varma, että sitten homma helpottuu. Vielä ei ole savuahventa päässyt maistamaan. :)
Illan viimeiset heitot.
Toukokuun upeat säät ovat pitäneet huolen, että vesillä viihtyy vaikkei tärppiväli vielä mikään huikea olekkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.