Sitkeys palkitaan?

Ensimmäinen todellinen kalareissu meni vähintäänkin penkin alle. Ei osu niin ei osu. Tästä ei kuitenkaan lannistuta vaan jatketaan täydellä energialla eteenpäin.

Taktiikan vaihdos oli tässä vaiheessa selvä. Suur-Saimaan syvät vedet vaihtui Lappeenrannan kupeessa olevan Pien-Saimaan selkiin joiden keskisyvyys on huomattavasti maltillisempi olettaen että vedenlämmöt ja sitä kautta ahvenen kutu olisi pykälän pidemmällä.
Kalakaveriksi lähti Milla.
Alkureissusta oli hymy stoppareissa. 
Kalastus ottaa voimille.

Nämä vedet tunnen lähes kuin omat taskuni, olenhan näitä lähes 30 vuotta kalastellut toisena kotivetenä. Tuttujen "varmojen" selkäpakkojen ympärillä pyörittelyä tunnista toiseen - kohdekalaa vaan ei meinaa löytyä. Ensimmäisen 2 tunnin aikana taisin tehdä vain muutamia testiheittoja.
Jopa penkat täynnä tyhjää.
Vesi oli täynnä siitepölyä joka piirtyy viistoluotaimen välivesikuvaan.
Lopulta kalat alkoivat löytymään syvän veden vieressä olevien pakkojen reunoilta. Ei mitään hirmuisia kalamääriä, mutta kuitenkin parasta antia mitä tähän mennessä olen löytänyt.
4m pakka ja vieressä 15m vettä.
Penkkassa reilusti kalaa, maalit näkyy myös viistokuvassa. Pakan vasen reuna on noin 10m päässä veneestä.
Tällainen näkymä suorastaan pakoitti laittamaan keulamoottorin taivasankkuriin ja aloittamaan jigauksen. Homma toimii, kun spotti löytyy. Kolmella ensimmäisellä heitolla varovainen tärppi ja värin vaihdon jälkeen kalaa alkoi nousemaan veneeseenkin asti.
Päivän suurin.
Iloa jatkui vain hetken, jonka jälkeen nouseva ukkosrintama pakotti ajamaan välisatamaan evästauolle.
Alutroll 450e & Buster L Proff HT.
Pienet onnistumiset antoivat uskoa omaan tekemiseen. Ehkä ranteet eivät olekkaan enää niin ruosteessa kuin aavistelin. Kuitenkin kohdekala oli edelleen liian hukassa.
Annan kevään edetä viikon - pari ennen seuraavaa täsmäiskua. Veneeseen tulee vielä muutamia pienoisia muutoksia. Kaikenkaikkiaan olen edelleen todella tyytyväinen runkoon.
Kaiteet sai ja tilalle tuli RAM-D kuulia
Liikkunut olen paljon, todella paljon. Vene on käynyt vedessä 4 kertaa ja trippimittarissa on 105km. Kertooko tämä kovasta yrittämisestä vai siitä, että Alutrollilla on vaan hemmetin kiva kurvailla...? :) Bensaa olen saanut palamaan ainoastaan 30 litraa, Yamarinin jälkeen tuntuu, että tämä vene kulkee höyryillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.