15.11. Saimaa

Aamusta Jounin kanssa liikenteeseen. 8.30 aikoihin raksit vedessä. Tuuli oli kääntynyt edelliseen keikkaan nähden päinvastaiseen suuntaan, mutta päätimme kuitenkin lähteä vielä kerran saman luottopenkan kimppuun. Tuuli oli melkoisen kovaa ja puuskikasta, varmasti 6-7ms jatkuvaa ja siihen puuskat päälle. Eli ns optimikeli!Päivän mittaan kokeilimme aika laajaa paino-skaalaa 10-60gr välillä. Parhaat tapahtumat sattuivat 30gr puntin tietämille. Mittakalaa ei taaskaan onnistuttu saamaan, pari +-50 cm lohta ja yksi vähän alle 60cm vapauteltiin kasvamaan.

Ensivuosi voi olla aika valoisa, jos kaikki tämä kala jota alueella nyt on jää tänne eikä lähte hortoilemaan ties minne.Puolenpäivän jälkeen tuuli kääntyi, ja lisäksi nousi todella sankka sumu. Paljon pahempi kun maanantaina. Tähän hernerokkasumuun lisättynä kova puuskikas tuuli, oli keli vähintään mielenkiintoinen. Mitään maamerkkejä ei nähnyt ja tuuli pyöritteli venettä miten tahtoo. Parit siimasotkut sain aikaiseksi ja potkuriinkin onnistuin siimat pyöräyttämään.

kl 15 jälkeen pikkuhiljaa syötit ylös ja rantaan lopettelemaan päivää. Komeista kaloista kuului huhua pitkin päivää, eli niitä varmasti alueella on, vielä kun sattuisi omallekkin kohdalle!

Saldoa:
Uistelua: 7,5h
Tuuli: kovaa kaakonsuuntaista
Kova sumu!
Veden lämmöt: 4-4.2
Bensaa: n. 10l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.