9.11. Saimaa

Talvi vaan tekee tuloaan, ja kaikki vapaapäivät on käytettävä tarkasti hyödyksi, eli vietettävä Saimaalla. Kun rannat on jäässä, niin kerkeää mainiosti tehdä "rästihommia" kotosalla.

Pimeistä aamuista huolimatta herätyskello soi 5.30, ja auton keula kohti Sarviniemen venerantaa.

8 jälkeen raksit vedossa. Toiselle puolelle viritin muikut, ja toiselle todella pienet (7-8cm) kuoreet. Painotukset olivat 10-40gr välillä. Keli oli melkoisen sumuinen, näkyvyys luokkaa 100 metriä.Suuntasin viikonloppuna kuuleman mukaan toimineille "Syys-penkoille". Yhdeksän jälkeen ensimmäiset lupaavat plaanarien pakitukset, ja vapautin 10minuutin sisään 3 kpl +-55cm lohia. Eli hyvin alkoi.

Tasaiseen tahtiin aamupäivästä tuli 50-60cm lohia, yhden 61cm järvilohen otin lounaaksi. Olen loppukaudeksi itseni kanssa sopinut, että ensimmäisen 60cm otetun kalan jälkeen nousee alamitta veneessä 70centtiin ja tätä noudatin.

Merkillepantavaa oli, että kaikki tapahtumat tulivat kuoreisiin, ja muikut pysyivät koskemattomina. Puolenpäivän aikaan vaihdoin toisellekkin puolelle kuoreet, ja samalla syötit loppui eli loppupäivä piti selvitä niillä mitä oli.

Iltapäivä oli kuitenkin aamupäivän vastakohta. Todella hiljaista, vaikka samoilla paikoilla pyörin. En vaivautunut syöttejä tarkistelemaan, kun ei olisi kuitenkaan ollut uutta tilalle laitettavaa.

Lopetellessa karu totuus paljastui. Yöveden reissun jäliltä käytössä oli vielä yksikoukkuiset tapsit ( siellä oli sääntönä). Lähes jokaista syöttiä oltiin käynyt tökkimässä sen verran, että uinti oli kadonnut. Osasta puuttui koko syötti. Eli elämää oli, mutta vähän varovaisempaa kun aamulla.

Iltapäivän ainut havaittu tapahtuma oli kolmen jälkeen rakseja ylöskelatessa havaittu plaanarin pakitus, kala kuitenkin jäi saamatta. Neljän maissa luiskalle ja vene ylös, alkoi olla jo aika pimeää.

Näin ne päivän vaan harmittavasti lyhenevät.

Mukava reissu, harmittavan lyhyt vaan alkaa olemaan valoisa aika. Juuri kun pääsee vauhtiin, niin pitää jo lopettaa...Melko kovia yöpakkasia jo lupailee tälle viikolle, lähes -8c, täytyy vaan toivoa ettei tämä jäänyt kauden viimeiseksi reissuksi.

Saldoa:
Uistelua: 8 tuntia
Bensaa paloi: 12 litraa
Veden lämmöt: 4.8-5c
Ilma: Todella sumuinen, ajoittain mietoa tuulta
Saalis: 61cm 2400gr lohi

Lisämainintana täytyy kehua uusinta ostosta, Polarsafety 8112-pelastuspuku + Ursuit Heavy - lämmin väliasu. Parin reissun kokemuksella, en mistään hinnasta luopuisi. Mielyttävä päällä, sekä ei ole vielä kylmä tullut kertaakaan, vaikka viileässäkin on tullut oltua. Pelastuspuku on "sukallinen" malli, joten saappaina toimivat Kamikin Goljatit, varpaatkin melko hyvin tarkenevat.

Vielä kun keksisi, miten estäisi sormien "jäätymisen".

Sitten niksipirkka osa 1002: Kuinka estät vaijeriohjauksen jäätymisen, idea toiminut ainankin minulla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.