Yövesi 29.10. - 1.11.

Yöveden harjoittelu jatkuu: aiheena syksy.

Lappeenrannan uistelukonnat varasivat mökin Yövedeltä, ja minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä mukaan matkaan harrastamaan lohen onkimista. Kyytiin lähti Veikka.

Torstai, siirtymäpäivä. Laskettiin vene Ristiinan uimalan rannasta, ja ajeltiin mökille. Ei viitsitty puolikkaalle päivälle uistelulupaa ostaa suhteellisen kalliin hinnan takia (15e / pv).

Perjantai, ensimmäinen uistelupäivä. Keli oli melko tuulinen. Kierreltiin samoja selkiä kuin lohikuninkuuskisoissa kesäkuussa. 8 tuntiin ei onnistuttu löytämään yhtään kunnollista syöttiparvea lupa-alueen kaakkois-sivustalta. Todella tyhjää. Loppupäivästä löydettiin joitakin parvia, mutta hämärän tultua oli lopetettava haravoiminen ja päätettiin aamulla jatkaa siitä mihin jäätiin. Päivän saldona 5 alamitan vapautusta.

Lauantai aamu oli melko tyyni, pientä tuulenvirettä oli siinämääriin, että pinta oli rikki. Raksit laitettiin vetoon suunilleen niiltä kohdin mistä edellisenä iltana lopetettiin. Tunnin vedon jälkeen pakitti 10gr painolla varustettu plaanari varsin lupaavasti ja hetkeä myöhemmin haavittiin 2850gr / 64cm järvilohi. Reissu pelastettu!

Siitä sisuuntuneena uudestaan samanlaista syöttiä ja uintia virittämään. Uusi syötti kerkesi olemaan vedessä noin 5min kun taas lähti vähintään yhtä lupaavasti. Tämän tilanteen aiheuttaja osoittautui noin 3kg 65cm järviloheksi. Oltiin jo aivan haltioissamme, että nyt se kalojen pesäpaikka löytyi.Edellisen tapahtuman jälkeen saatiin vedellä rauhassa pari tuntia, jonka jälkeen plaanari poistui jälleen takavasemmalle melko rajusti. Pikaisen väsytyksen jälkeen haavittiin 61cm 2,5kg järvilohi. Harmiksemme päivä loppuikin siihen, koska uisteluluvalla on 3 kalan päiväkiintiö.

Aivan mahtava päivä oli, 3,5h ehdittiin uistelemaan ja 3 yli 60cm lohta veneessä.Sunnuntaina Ristiinassa Yöveden uistelutreffit, joihin osallistuimme. Päivälle oli kovat odotukset onnistuneen Lauantain jälkeen. Luonnollisesti suuntasimme samoille paikoille jossa lauantaina täyspotin saimme. Harmiksemme moni muukin tämän paikan tiesi, emmekä kertaakaan päässeet vetämään haluaamaamme linjaa.

Ensimmäisen kerran kun päästiin edes lähelle toivottua sijaintia, saimme vierestä ihailla kun mökkikaverit väsyttelivät ja haavitsivat todella upean reilu 5kg järvilohen. Oma päivämme oli varsin hiljainen. Useita n. +-55 cm järvilohen poikasia laskimme kasvamaan korkoa, mutta mittakalaa ei veneeseen noussut kovasta yrityksestä huolimatta. No ei aina voi onnistua, muutenhan tästä hommasta menisi maku kokonaan!

Hieno reissu kaikenkaikkiaan, ja lauantai oli kyllä yksi vuoden hienoimmista uistelupäivistä.

Saldoa:
Uistelua 23h (Lauantai jäi 3,5h pätkäpäiväksi saaliskiintiön täytyttyä)
Bensaa 58 litraa
Veden lämpö: +-7c
Saalis: 61, 64 ja 65 järvilohet, pintavedosta 10gr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.