17.11. Saimaa

Viikon samalla selällä tahkoamisen jälkeen päätin tehdä uuden aluevaltauksen, ja siirtyä "vieraille vesille". Käytännössä tämä tarkoittaa selkää, jossa en koskaan aikaisemmin ole kalastanut. Pari paikallista kokenutta uistelijaa neuvoi muutamia paikkoja (suuri kiitos neuvoista ja vinkeistä), joita kantaa kokeilla. Niitä siis testailemaan.8.30 jälkeen raksit vedossa. Mielenkiinnolla ihailin kaiusta mahtavia muikkuparvia pitkin aamupäivää. Kuitenkaan kalatapahtumia ei kuulunut. Päivät on sen verran lyhyitä, että selän vaihtamiseen ei olisi ollut aikaa, joten sitkeästi kiertelin parvien keskellä. Puolenpäivän aikoihin kahvihetken keskeytti napakka tuplatärppi. Harmi vaan että toinen oli vain 55cm ja toisen karkuutin. Silmäpuntarilla hypyssä katsottuna ei olisi ollut mittakala (näin ainankin itselle uskottelin).

Mukavasta tapahtumasta tuli uskoa, että tänään voisi kalaakin tulla. Syötit vaihoin tuplatällin jälkeen kaikkiin uudet, ja jatkoin pakkojen reunojen seurailua.

Uutta kahvia kuppiin, kun edellinen kerkesi kylmenemään ahertaessa. Hörpyn kerkesin ottaa ja alkoi räikkä laulamaan varsin lupaavasti. Toisiksi uloin pikkuplaanari oli hävinnyt kokonaan pinnan alle, ja pikaiset päätelmät suoritin, että saattaa olla mittakala kiinni. Komean alun jälkeen kala laiskistuikin melkoisesti ja tuli oikeastaan samantien veneen vierelle. Veneen vieressä kala suoritti jo perinteeksi muodostuneet syöksyt takilasiimoihin ja vaijerin ympäri. Tähänkin olen jo totunut ja puukkolla sujuvasti takaräkistä siimat poikki, ettei kala pahemmin sotkeentuisi mihinkään. Tähän asti kala oli jatkuavasti ollut pinnan alla sen verran, että koko ja lajimääritys oli vähän jäänyt tekemättä. Kun kala lopulta pintautui, saatoin jopa lievästi pettyä. Suurena yllätyksenä kala paljastui varsin hoikaksi loheksi. Pituutta oli kertynyt 63cm ja painoa 2,6. Itse hieman odottelin suurta taimenta, kertaakaan kala ei pinnassa käynyt ja otti melko matalasta. No hieno kala kuitenkin! Viimeiseksi ateriaksi kelpasi AS 20gr painon takaa.Päivä pelastettu, otettava kala veneessä.

Loppupäivästä vielä tuplatälli noin 55cm lohia ja lopetellessa löytyi aika monta purtua syöttiä.

Iltapäivästä nousi taas tolkuton sumu, ja näkyvyys oli varmasti luokkaa todella huonon ja olemattoman välimaastossa.

Äkkiseltään voisi kuvailla päivää taas kerran tapahtumarikaaksi. Alueella tuntuu olevan 50-60cm välillä olevaa kalaa aivan tautisesti, toivottavasti mahollisimman moni pääsee kasvamaan viel 10-20 cm lisää pituutta ennen "viimeistä ateriaa". Itse siirryin kokonaan yksikoukkuisiin raksitapseihin suuren "alamittamäärän" takia.

Päivän saldoa:
Uistelua 7h
63cm / 2600gr järvilohi
10l bensaa
Veden lämmöt 4.3
Melko kovaa kaakkoistuulta, pilvistä, SUMUA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.