18.10. Saimaa

Vihdoin alkoi yhdistetty kevät, kesä ja talviloma. Kerrankin siis pääsee uistelemaan puolentoista kuukauden aikana niin paljon kuin vaan jaksaa.

Eli luonnollisesti heti ensimmäisenä päivänä Datsunin keula kohti Suur-Saimaata.

Tuuliennusteet eivät olleet puolellamme, ilmatieteenlaitos lupaili 8ms lounaistuulta, joten odotettavissa oli vähintään 10ms jatkuvaa röykkyytystä.

Vetopaikkakin vähän valittiin sen mukaan, ettei koko päivää tarvitse metrisessä aallokossa kellua. Kahdeksan jälkeen oli koko paletti vedessä. Tässä vaiheessa tuuli oli jo melko voimakasta, silti hampaat irvessä sivuvastaseen syötit laskettiin.

Aamupäivä oli melko rauhallinen, perus pattien ja penkkojen kiertelyä. Ei kuitenkaan mitään mainittavaa löytynyt juuri mistään. Uinteja tuli säädettyä vaikka minkälaista ilman tulosta.

Puolenpäivän aikaan takilavapa niiaili lupaavasti ja kaveri aloitti varmoin ottein alamitan pumppaamisen veneeseen. Jossakin vaiheessa kala kävi sukeltamassa lähimmän plaanarin alapuolella ja luultiin, että kaappasi sen siimat mukaansa, kun plaanari pakitteli aika vauhdilla samalla kun väsytettävä kala syöksyi. Lopulta, kun saatiin kala veneen viereen todettiin, ettei sillä siimaa ollutkaan matkassa, samalla myös todettiin että kyseessä oli noin 3kg järvilohi. Samantien pikkusyöksyt ja kala oli irti.
Äkkiä toinen vapa käteen ja katsomaan onko sielä vielä ketään kotona, no olihan siellä. Karkeasti saman kaliiberin lohi. Tässäkin taistelussa lohi vei voiton. Ehkä taisi olla hieman liikaa löysää siimaa tarjolla.

No aina ei voi voittaa, sentäs pari mittakalakontaktia saatiin tuplatällin muodossa. Tästä sisuuntuneena päätettiin jäädä alueelle pyörimään loppupäiväksi. Kuitenkaan toivottua tulosta ei saatu ja illasta vain muutamia taimenia kävi vapauttamassa itsensä veneen vieressä.

Loppupäivästä mittailtiin kovimmiksi puuskiksi 16,3ms, eli keli oli jo melkoisen haastava ja tuuli pyöritteli välillä Busteria ihan miten halusi.

Puolen kuuden maissa nopea roippeiden ylöskelaus ja helvetinmoisesessa vasta-aallokossa hölkkävauhtia siirtymä veneluiskalle.

Saldoa:
Bensaa: 20l
Tuulta: Lounaistuuli, 10ms jatkuvaa, puuskat 13-16ms
Veden lämmöt: 8,9 - 9 c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.