28.9. Saimaa

Päivän kohteena Sarviniemen pohjoisenpuoleiset selkäalueet.

Hyvissä ajoin aamulla olin liikenteessä, veneen laskun ja varusteiden valmistelun sai suorittaa auton työvalojen loisteessa. Lyhyt siirtymä ja sivutuuleen rakseja virittelemään. Ensimmäisiä syöttejä laitellessa uintiin oli vielä sen verran hämärää, ettei uinneista saanut juurikaan selvää, lisäksi melko kova pohjoisen suuntainen tuuli vaikeutti projektia entisestään.

Ajatuksena oli harjoitella houkutuslevyillä parviefektien tekoa, joten plaanerivavoistakin vk:n eri mallista ja väristä levyä löytyi 5 kappaletta. Painotukset alkoivat olla melko kevyet mitä edellisiin reissuihin vertaa, suurimmat painot olivat 80gr luokkaa. Luotin siihen, että kala alkaa löytymään pinnasta.

Penkkoja ja patteja kierrelen sai ensimmäiset tunnit viettää ilman tapahtumia, pieniä siimasotkuja levyt ajoittain aiheuttivat, ehkä olisi pitänyt vähän vapautuspituuksia järkeistää. Nyt pidin joka kepissä samoja mittoja. Suuremmilta kuitenkin vältyttiin (vielä tässä vaiheessa).

Perinteinen syöttien ja uintien tarkistus kymmenen maissa kertoi karua kieltään, taas lähes jokainen syötti on tullut suorana perässä. No ei muutakuin mujetta mutkalle ja uudestaan pinnan alle. Yhdentoista maissa ototettu räikän narautus herätti uupuneen kalastajan ja samalla jo pirteähkö lohi hyppi kaukana veneen sivulla. Jo tässä vaiheessa arvasin että pienehköä siimasotkua olisi tarjolla. Varovasti väsytellen mittalohen tuntuista kalillaaa kelailin veneen lähietäisyyteen, painoa tuntui olevan siimassa aivan helvetisti. Osaksi tämän selittää se, että kaikki muutkin saman sivun plaanarit lähestyivät venettä kalan mukana. Ilmeisesti ensiksi taistelukaveri oli pinkonut pinnimmaisen pyynnin yli ja lopuksi syvempien ali. No pienet sotkut piristää päivää. Pieni pettymys oli veneen vieressä, kun kala paljastui. Ensiksi silmämääräisesti arvoin alamittaiseksi, mutta varmuuden vuoksi varovasti käsin nostin kalan mitta-astekoin päälle. Mittaa löytyi kun löytyikin komeat 63cm ja kala ei vapautta enää ansainnut.

Pienet siimojen selvittelyt ja taas koko paletti vedessä. Päätin jäädä samoille kulmille pyörimään loppupäiväksi, parvea löytyi ottipaikan läheisyydestä suht mukavasti.
Kuitenkaan muita tapahtumia ei enää iltapäivän aikana Saimaa tarjonnut, illasta päätin lähteä pikkuhiljaa valumaan kohti veneluiskaa "pommituskohteesta" ehkä liike oli väärä, sillä kaverit tuplatärpistä pari n. 3kg lohta saivat samoilta paikoilta hetki lähtöni jälkeen.

Päivän saldona oli siis 63cm lohi ja varmaan kilometri menetettyä siimaa erinäisissä siimahärdelleissä mitä koin houkutuslevyhelvetin ansiosta. Kuitenkin mittakalan sain, tiedä häntä auttoivatko levyt. Kuiteskin kala tuli ilman levyä olevasta pyynnistä.

Saldoa:
Vesillä: 10,5h
Bensaa: 15l
63cm lohi
n. 6ms pohjoistuulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.