21.10. Saimaa

Enkkalohen metsästys jatkuu. Suuntana Saimaa.

Jo edellisenä iltana vaivasi vetopaikan valinta mieltä ja pahasti. Viimevuonna syksyllä hyvin antanutta penkkaa en ollut kerennyt kopaista kertaakaan. Toisaalta toisaalla on pojat joka reissu melkein mittakalan kotiin tuonut. Tällä kertaa otin tietoisen riskin ja suuntasin viimevuoden paikoille siinä toivoissa, ettei sieltä kukaan olisi sitä "isoa" käynyt hakemassa.

Seitsemän aikoihin pimeässä tavaroiden lastailu veneeseen ja lyhyt siirtymä aloittelupaikoille. Keli oli täysin tyyni, mutta aika sateinen. Raksit sai viritellä todella hienossa syys-säässä. Ensimmäisien uinnit piti hakuvalolla tarkastella, kun vielä niin pimeää oli.

Paineet olivat melko alhaalla, joten vähän suurempaakin painoa peliin laitoin, plaanaripainatuksista suurimmat olivat 60gr luokkaa.

Mutta päivä itsessään oli täysi fiasko, 12 aikaa kaveri soitteli "vaihtoehto 2-paikoilta" että ensimmäinen mitta veneessä. Miulla tällä hetkellä ei ollut edes räjähtänyttä syöttiä. Päätin kuitenkin, että pysyn valitsemallani selällä koko loppupäivän. Se oli virhe.

Päivän ainoa mainittava tapahtuma oli juuri ennen lopetusta sisimmästä plaanarista virkeästi lähtenyt 58cm järvilohi jonka laskin kasvamaan vähän parempiin mittoihin. Kaverit olivat "vaihtoehto 2:lla" mättäneet 5 mittalohta veneisiinsä, joista pienin taisi 3,4kg luokkaa olla.

No aina ei voi voittaa. Ei pitäisi lähteä aloittelijana soveltamaan omaa vaan keskityttävä siihen alueeseen, mistä proot ovat kalat löytäneet. :)

Saldoa:
Uistelua: 10h
Bensaa: 20l
Veden lämmöt: 8c
Paineet: 995

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.