22 - 24.10. Vuohijärvi

Sitten olikin vuorossa vuoden viimeinen reissu Vuohijärvelle.

Perjantaina aamulla viiden aikoihin Datsunit keula kohti "valkealan merta". Majoittautuminen suoritettiin samoilla Hietasen lomamökeillä kuin edellisenäkin vuotena, eli laituripaikka sijaitsi aivan järven pohjoisimmassa päässä.

Kahdeksan aikoihin tavarat olivatki jo suunnilleen siinä järjestyksessä, että voitiin suunnata ensimmäistä kertaa vesille. Keli oli melko loistava, hieman pinta rikki ja aurinko paistoi pilvien välistä. Jo ensimmäisiä vapoja laskiessa plaanarin uloin pakitteli napakasti ja kohta n. 3kg lohi loikkasi veneen takana. Tämä jännitysnäytelmä kuiteskin päättyi yhtä nopeasti, kun alkoikin. Kalan voittoon. Kuitenkin tapahtuma lupasi hyvää ja jäimme pyörimään alueelle loppupäiväksi. Kuitenkaan mitään suurempia tapahtumia emme enää saaneet. Alamittoja pyöri alueella riesaksi asti, päivän aikana varmaan 20-30 kpl vapauteltiin veneen vieressä. Merkillepantavaa oli, ettei painatuksilla ollut väliä. Kaloja nyki niin takiloista, kun plaanareistakin.

Lauantaina kahdenksan aikaan irtautuminen laiturista ja suuntaus helvetinmoiseen myrskyyn. Tarjolla oli ehkä vuoden haastavin aallokko raksiuistelun parissa. Kelistä huolimatta suunnattiin samaan penkkaan kuin edellisenä päivänä. Tapahtumia riitti reilusti, mutta kunnollinen kala loisti poissaolollaan. Keli oli sen verta kova, että kaverit jäivät suosiolla mökkirannan edustalla olevalle selälle harjoittamaan täsmäuistelua.

Muutamia siimasotkuja mahtui päivään, mutta se on ihan normaalia moisessa kelissä. Tuulimittaria en omista, mutta 16ms Saimaalla mitattuna oli mietoa tähän verrattuna. Sitkeinä harjoitettiin uistelua aivan pimeän tuloon asti, kuun valossa siirtymä mökille saunomaan seitsemän aikoihin.


Sunnuntaina ennen kahdeksaa irtaantuminen rannasta ja taas suuntana samat tapahtumia tarjoilleet alueet kuin edellisinä päivinä.
Päivä oli kuin edellisen vastakohta, melkein peilityyntä ja melko kova sumu. Neljättä vapaa laskiessa toisiksi uloin plaanari katosi napakasti linjastosta ja pikaisella väsytyksellä haavittiin reissun pelastus: 64cm / 3000gr järvilohi.
Loppupäivä menikin alamittoja vapautellessa ja Yamahan öljyvanaa ihmetellessä, siitä lisää vielä myöhemmin.
Melko tukkeessa on ollut vuohijärvikin, mutta sentäs mittakalan antoi. Alueella pyöri veneitä melko reilusti, joten varmasti viidakkorummut on laulaneet, että alueella on kalaa. Kuitenkin tälläkertaa se iso jäi saamatta. Reissu oli kuitenkin kaikinpuolin onnistunut. Syöttejä meni 3 päivän aikana n. 100kpl joten tapahtumia reilusti.

Loppukauden sitten keskitytäänkin Saimaalla sen ison kalan etsimiseen. Torstaina suunnattu reissu jättilohen perään päättyi katastroofiksi. Kuitenkin pieli valopilkku oli, että ilmeisesti melko oikealla alueella olin pyörinyt, koska samasta penkasta nousi viikonlopun aikana n. 80cm järvilohi.

Torstaista alkaen olisi tarkoitus valloittaa Yövesi. Saa nähdä miten käy, pääseekö edes reissuun lähtemään. Yamahassa pientä pientä vikaa ja öljypohjassa olevasta halkeamasta työntää moottoriöljyä pihalle tasasen tappavaan tahtiin.
Jos huoltomies antaa purkkavirityksen voimin lähteä lohen perään niin onhan se lähdettävä. Muuten jää Busteri telakalle määrittelemättömäksi ajaksi.

Saldoa:
Uistelua: 25h
Bensaa: 45l
64cm/3000gr järvilohi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.