28.9. Saimaa

Onnistumisesta innostuneena eihän sitä malttanut seuraavaakaan vapaapäivää olla poissa vesiltä. Kelin tiesin jo illalla olevan samaa luokkaa, kun edellisenä päivänä. Tämä ei juurikaan poltetta poistanut.

Tavoitteena oli päästä samoille aluelle vetämään, kun edellisellä kerralla. Tämä kuitenkin osottaitui jo venettä laskiessa melko huonoksi vaihtoehdoksi. Tuuli oli sen verran kääntynyt ja voimistunut, että pitkiltä seliltä pääsi puhaltamaan suoraan "spottiin".

Suunnitelma meni uusiksi. Hakkautin vastatuuleessa niin kauaksi, kun vaan luvilla oli mahdollista mennä. Siitä sitten aloin myötäiseen surffailemaan aallon harjalta toiselle. Jatkuvaa tuulta varmasti löytyi +10ms ja puuskat siihen päälle. Varsin raikas keli siis.

Heti alussa löytyi mahtavia syöttiparvia, mutta en viitsinyt jäädä 2 saaren väliin ristiaaltoon keikkumaan. Päivä meni siis matkauisteluksi...

Pientä elämää pinnankin alla oli, uinteja tarkastellessa löytyi jatkuvasti räjähtäneitä syöttejä. Epäilen pieniä taimenentumppeja, jotka todennäköisesti pintautuvat tällaisessa kelissä.

Puolenpäivän aikaan sivuutin edellisen keikan ottipaikat ja vielähän siellä eloa oli, nyt vaan varsin pientä. Pari alamittaa jatkaa kasvuaan. Eipähän mennyt munat pataan.

Tästä päivästä ei muuta kerrottavaa olekkaan.
Aaltoa riitti niin, että nyt vielä seuraavana aamunakin on niskat jumissa keikkumisesta. Jotekin vaan järvellä miun mielestä haastavin tuuli on 7-9ms tienoilla oleva puhuri. Siitä kun tuulen nopeus kasvaa aalloista tulee jo sen verran isoa, ettei paukuta venettä, vaan vene vaan menee aallolta toiselle.

Nyt kuitenkin alkaa jo saamaan jutun juonesta kiinni. Lohitapahtumia sattui molemmille päiville, joten ei syytä huoleen. Syksy vasta alussa!

Vesillä: 8h
Tuulta: 12-16ms Lännen suunnasta
Paineet: 1015
Vesi: 13,2c
Bensaa: n. 15l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.