31.8. Saimaa

Muutamia keikkoja sitten minulla oli vielä odotuksia, että voisin järvilohen päivän mittaan saanut. Nyttemmin olen nöyristynyt ja nöyristynyt. Nykyään lähden vaan oikomaan siimat isojen punttien avulla ja syömään eväitä. Siltä ainankin tuntuu.

Eipä ne lohet kotisoffalle ui ja vain vesillä ollessa kalaa voi saada. Siispä vesillä ollaan niin kauan, kunnes kalan saan tai joku näyttää toteen, ettei Saimaassa enää järvilohia ole.

Kuuden aikoihin raksit vetoon Sarviniemen pohjoispuolella. Keli oli aika kova, kaakon suuntaista tuulta 6-8ms, puuskissa enemmin. Laskin pyynnöt sivumyötäiseen ja kaartelin pitkin syvänteitä ja pakkojen reunoja.

Aamupäivän mittaan keli vain koveni ja puolen päivän aikoihin tuuli oli jo sitä luokkaa, että kaikuluotaimen kuvaa ei voinut kunnolla tulkita, kun puolet ajasta anturi oli ilmassa. Sitkeästi kuitenkin luovin pitkin tyrskypäitä spotilta toiselle.

Epätoivo, se oli sana joka käski miut ajamaan rantamatalaan testaamaan toimiiko uinnit ollenkaan. Ja toimihan ne, heti kun mentiin alle 15m veteen sisin plaanari jämähti paikoilleen. Koskaan ei varmaan ole hauen saanti näin hyvää fiilistä tuonut lohihommissa, sentään edes luupäille miun uinnit kelpaa. No se leikkimisestä. Siirryin takaisin syviin vesiin.

Päivä oli kuin edeltäjätkin. Ei tärpin tärppiä. Lähinnä se naurattaa kuinka paska uistelija voinkaan olla. :D Kohta tulee 100 tuntia täyteen, etten ole edes alamittaista järvilohta nähnyt. Onkohan kukaan tällaiseen aikaisemmin pystynyt, kun on oikeasti lohta yrittänyt?!

Iltapäivällä keli tyyntyi siedettäviin tuulilukemiin, ei tämäkään nieluja avannut vaan taas yks lohi-mp reissu oli tosiasia.

Kalustokin taas ilmoitteli, että takuun 2 vuotta on täyttynyt.
Tällä kertaa hajosi Bennetin trimmilevyjen ohjausnapit lisäksi ilmeisesti polttoainetankin korvausilman putki on tukossa tai lytyssä, tankkia ei millään meinaa saada täyteen.

Odottelen innolla milloin leviää jotakin oikeasti kallista mm. autopilotti, kaikuluotain tai Yamaha.

Saldoa:
Tunteja: 13
Hauki!
Vesi: 18c
6-10ms kaakonsuuntaista
Bensaa 45litraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.