Päivitystä blogiin.

Jonkinverran tullut kysymyksiä maan ja taivaan väliltä.

Lisäsimpä mahdollisuuden kommentoida tekstejä.

Saa avautua, kysyä, tsempata ja antaa vinkkejä! ;)

5 kommenttia:

 1. Moro
  Hienoa on ollut seurailla kalastustasi blogin kautta, itselläkin oli tuossa kesällä 54 vetotunnin mittainen tauko mittakaloissa (60+), kyllä se syö miestä. Minulla kuitenkin sikäli helpompaa ettei siirtymiin mene juurikaan aikaa ja maksimissaan olen ollut 6 tuntia kerrallaan vesillä. Keväällä vedin raksia (AS/VK) ja silloin sain kesän suurimman 78/4,7 järvärin. Kun raksiin ei enää puraissut juhannuksen jälkeen niin siirryin pelteihin (pikku-järväri/järväri), eniten kaloja on antanut mustaselkäinen/violetti/kirkas jolla olen saanut 4 60+ kalaa. Alamittoja tulee tasaisesti 2-3/reissu. Yllärinä on toiminut hyvin viime reissuilla Lip Sculli täkysyötillä, viime lauantaina 49cm kuha myös syvän päältä. Tuota lipsua meinaan koettaa syksyn mittaan enemmänkin. Vedän 11 vavalla ja neljässä houkkari VK2, parhaiten toiminut hinttipinkki ja venemessuilta ostettu kameleontti. Kaloja 50/50 levyjen takaa ja ilman. Nopeutta on peltien kanssa 3-3,5 ja raksilla 1,5-2,5, välillä vaihdellen ja mutkitellen. Näillä eväillä 7kpl 60+ järväreitä tänä kesänä, en ota kuin yhden ruokakalan reissua kohti, silloin kun sattuu saamaan :).

  VastaaPoista
 2. Noi siirtymät on kyllä yks kirous. Syksyllä taas vinssattava vene kärrylle, päivät lyhenee sen verran. Mutta on siinä trailerihommassakin omat suhraaminen.

  Pelteihin siirtymistä oon harkinnut jo monen keikan jälkeen, jotenkin vaan tulee ne raksit aina laitettua vetoon. Jokin siinä kiehtoo, kun itse virittällä uinnilla lähtee kunnon lohi. (lähtisikin)

  Hienoa, että joillakin edes puree. Kyllä olisi usko lopussa, jos ei edes rapsoja muiden kaloista kuulisi.

  VastaaPoista
 3. Moi !

  oisko vesi vielä liian lämmintä? kun Lauritsala näyttää ~+18....

  http://wwwi3.ymparisto.fi/i3/tilanne/fin/Lampotila/Lampotila.htm

  ÄLÄ luovuta ? itekin taidan Sarviniemeen tossa joku päivä trailerin+veneen tuoda ? :=)
  terv. P Lavolasta :=)

  VastaaPoista
 4. Lämmintähän tuo vielä on, pääosin 17,5 - 18c.

  Joskus syksyllä joku vanhempi valisti, että yli 13c pintavesistä on eteläisellä yhtä tuurinkauppaa saada lohta. Voisin kohta allekirjoittaa tämän mielipiteen.

  Mutta en todellakaan luovuta! :)

  VastaaPoista
 5. hyviä kirjotuksia,pari vuotta jo lukenu ja ottanu vinkkejä:) jopa tullukki jotain tänäkesänä lohet 68cm 65 60 ja kaks taimenta 60 ja 59 ja alamitat päälle.raksien kanssa harjotellu pari kesää ehkä jotain oppinukii.aamulla harjotukset jatkuu... Kireitäsiimoja!

  VastaaPoista

Kommentoi.